2018

Marko Škugor, vzhajajoča zvezda Dalmacije

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

MARKO SKUGOR 600X400

Koncert ob materinskem dnevu

MARKO ŠKUGOR, prvi glas Dalmacije

. . . 

Dalmatinska vilo, Oče duša vanka tila, Srce južnjačko, Čovik s mora je samo nekaj uspešnic vzhajajoče zvezde Dalmacije, Marka Škugorja.

Rodil se je 25. 10. 1989 v Šibeniku in kljub mladosti njegova kariera beleži številne uspehe in nagrade. Pevsko pot je začel s klapami (Maslina, Kampanel), leta 2013 je na Evrosongu nastopil kot solist in prvi tenor »Klape s mora« s pesmijo Mižerija. To je bila odskočna deska za samostojno glasbeno zgodbo, pri čemer nam s pesmimi pričara dalmatinsko vzdušje s prizvoki opernega petja. Stojan Stojanov Gančev – prvi tenorist zagrebške opere – je v njem videl vrhunskega opernega pevca, vendar je Marko Škugor ostal zvest dalmatinski pesmi. 

Devet slova jedne riči je bila pesem, s katero je na Splitskem festivalu (skupaj z Alenom Nižetićem in Dujem Cocem) osvojil srca ljudi, temu pa so sledile številne pesmi in izid samostojnega albuma, ki je bil kar tri mesece eden od najbolje prodajanih na Hrvaškem. V letu 2016 je imel več kot 40 samostojnih koncertov in spektakularnih nastopov, prav tako je zmagal na Festivalu dalmatinskih šansonov v Šibeniku s pesmijo Samo ti si, z Oliverjem Dragojevićem pa je posnel duet Samo s tobom sam upoznao ljubav.

V letošnjem letu je skupaj s »Četiri tenora« ponovil uspeh v Šibeniku, poleg tega pa je dosegel svojo največjo festivalsko zmago, saj je s pesmijo Ka' dica osvojil »grand prix« Splitskega festivala. Vse to kaže, da se njegova glasbena pot strmo dviga, kar potrjuje s številnimi koncerti doma in v tujini – predvsem v Sloveniji.

. . . 

Prodaja vstopnic:
Eventim.si, Pošta Slovenije, Petrol, Big Bang, Kiosk, Mercator Holidays,
Agencija Palma, OMV, Kompas, Slovenske železnice

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy