2019

Božično-novoletni koncert Goriškega pihalnega orkestra z gostjo večera Heleno Blagne

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

goriski pihalni 600x400


Božično-novoletni koncert Goriškega pihalnega orkestra
z gostjo večera Heleno Blagne

Goriški pihalni orkester že tradicionalno pripravlja božično-novoletni koncert v mesecu decembru. Po zelo odmevnem in razprodanem lanskoletnem koncertu, so letos k sodelovanju povabili divo slovenske estrade Heleno Blagne.

Goriški pihalni orkester je letos oktobra zmagal na 24. tekmovanju slovenskih godb v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Del programa letošnjega božično-novoletnega koncerta bodo sestavljale tudi skladbe z repertoarja, ki je bil predstavljen na tem tekmovanju. Vsekakor pa ne bo manjkalo skladb, primernih za decembrske dni in prednovoletno vzdušje.

helenca 600x400


Helena Blagne se je na profesionalno pevsko pot podala leta 1986, ko je na makedonskem Makfestu s pesmijo Ko te ni prejela prvo nagrado občinstva in prvo nagrado strokovne žirije. Od takrat si uspešnice sledijo ena za drugoo. Na slovenski glasbeni sceni je postala najbolj prepoznavna z zmago na festivalu Melodije morja in sonca v Portorožu leta 1989, kjer je nastopila skupaj s pevcem Nacetom Junkarjem. Na koncertu se bo predstavila tako s starimi kot tudi z zadnjo uspešnico Ti boš vedno prvi, ne bo pa manjkala niti njena izvedba skladbe Ave Maria.

  *******

Cena vstopnice: 10 €

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy