2017

PETRA DOLJAK: Od odpadka do modnega dodatka - zaključeno za šole

Pričetek:
Zaključek:

Mestna galerija Nova Gorica

smeti

V otroških delavnicah RE.DO, ki jih bo vodila Petra Doljak, oblikovalka ponovne uporabe, geografinja, okoljevarstvenica in krasoslovka, bodo otroci raziskovali neskončne možnosti ponovne uporabe, se učili različnih ročnih spretnosti in uporabe orodji, spoznavali vrste odpadkov ter ustvarjalno in uporabno razmišljali.

Otroci so radovedni, neobremenjeni, pogumni, ustvarjalni in vidijo možnosti, ki se odraslim že skrivajo. Ne potrebujejo dragih in kompleksnih igrač za kvalitetno preživljanje časa ... potrebujejo le nekaj osnovnih pripomočkov (npr. škarje, barve in lepilo) in ustrezno vodeno znanje. Kar ustvarijo je vedno znova edinstveno, uporabno in na trenutke presenetljivo.

Ko otrokom ponudimo možnost ustvarjanja iz ponovne uporabe, jih privadimo na delovanje, ki temelji na raziskovanju okolja - razpoložljivih sredstev, kreativnega razmišljanja glede možnosti uporabe le teh sredstev in razvoj ustvarjalnosti, ko posledično to kar ima na razpolago, pretvori v kar si želi ali potrebuje. 

Torej  delavnica ponovne uporabe RE.DO je namenjena najmlajšim ... saj na mladih svet stoji in izjemno uporabna za starejše! 

Razmišljamo modro in delujemo zeleno.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy