2015

DOGODKI PRETEKLEGA LETA

Big image alt
foto: Matej Vidmar

Za nami je kulturno bogato leto! Kot vsako leto ob tem času smo tudi letos potegnili črto pod našim delom. Z veseljem ugotavljamo, da nam je tudi v letu 2014 uspelo slediti začrtanim ciljem osrednjega kulturnega središča na Goriškem in da se lahko pohvalimo z lepim obiskom naših prireditev okronanih z umetniško pisano prireditvijo s katero smo počastili 35-letnico našega delovanja (na fotografiji nastopajoči na prireditvi).

V nadaljevanju nekaj statističnih podatkov za bolj plastično predstavo o našem delovanju: naših 426 dogodkov se je v lanskem letu udeležilo 46.157 obiskovalcev. Stalno glasbeno ponudbo uspešno dopolnjujemo z novimi čezmejnimi aktivnostmi; filmsko platno je bilo v centru dogajanja kar 102-krat in je razveselilo 9.405 ljubiteljev filma; Mestna galerija je s svojimi 82-imi dogodki privabila 5.876 ljubiteljev likovne in multimedijske umetnosti; 41 gostovanj drugih organizatorjev pa nam je omogočilo, da smo z oddajanjem prostorov znatno prispevali k lastnemu deležu financiranja naših dejavnosti.

Zahvaljujemo se ustanovitelju Mestni občini Nova Gorica, Ministrstvu za kulturo, tujim veleposlaništvom ter vsem ostalim sponzorjem in donatorjem, ki nam s svojim zaupanjem in finančno podporo omogočajo, da lahko tudi v hudih časih zasledujemo zastavljene cilje na področju kulture in druženja.

Zahvaljujemo se tudi vam, dragi obiskovalci in obiskovalke, da skupaj z nami pišete uspešno zgodbo in nam pomagate ohranjati plamen profesionalne kulture v našem mestu. Upamo, da nas boste v takem številu obiskovali tudi v prihodnosti.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Centro Culturale di Nova Gorica è membro di
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS