ČEZMEJNO

Eden strateških ciljev javnega zavoda Kulturni dom Nova Gorica je čezmejno sodelovanje, zato tovrstnim projektom namenjamo veliko pozornosti. Zavedamo se namreč pomena našega zavoda kot pomembnega snovalca kulturnega dogajanja tako v mestu kot širšem goriškem zaledju, večkrat izpostavljamo strateško pozicijo Nove Gorice in s tem kulturnega doma, ki ima tudi vlogo promotorja slovenske umetnosti pri sosedih in vzpostavlja medkulturni dialog s sosednjo Gorico. 

Naši čezmejni partnerji so Kulturni dom Gorica (Gorica), Slovenski center za glasbeno vzgojo - Centro Sloveno Di Educazione Musicale Emil Komel (Gorica), Kulturni center Lojze Bratuž (Gorica), Glasbena matica (Gorica in Trst), društvo Progetto Musica (Videm), kulturno društvo Controtempo (Krmin), društvo Dramsam - Centro Giuliano di Musica Antica (Gorica), društvo Examina (Gorica) in društvo Agorè (Gorica). Sodelovali smo tudi v enkratnih čezmejnih pobudah z zasedbami kot so Orkester Mitteleuropa (Palmanova), The 1000 Streets' Orchestra (Trst) in TEJO - Trieste Early Jazz Orchestra (Trst) in čezmejnih evropskih projektih, kot sta bila ECHOS - čezmejni odmevi 2013-2015 in Festival TENSO 2017.

Zadovoljni z dosedanjimi uspešnimi čezmejnimi sodelovanji se veselimo tudi vseh prihodnjih, ki nam jih lahko predlagate oz. ponudite tako, da nam pišete na e-naslov pr(at)kulturnidom-ng.si ali pa pokličete na telefonsko številko 05 33 540 13. Z veseljem vam bomo prisluhnili! 

Aktualni čezmejni projekti:
FM2021 325x120px FLORES MUSICAE
mzk 2021 MED ZVOKI KRAJEV
OJ2021 OKTOBER JAZZPostali smo tudi člani čezmejnega projekta vzajemne promocije abonmajskih glasbeno-gledaliških sezon #teatrinrete, ki poleg naše hiše združuje gledališča iz Krmina, Gradišča ob Soči, Gorice in Tržiča ter Slovensko narodno gledališče Nova Gorica. Vabilo k čezmejni vzajemni promociji je bilo plod našega dolgoletnega čezmejnega dela in prizadevanja po pletenju partnerskih mrež v zamejstvu. S tovrstnim sodelovanjem in povezovanjem lahko tako še bolj utrjujemo naše čezmejne vezi in povečujemo pretok obiskovalcev z obeh držav. 

Čezmejna vzajemna promocija 2019/20:
banner teatrinrete 325x120 #TEATRINRETE
 

 
 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy