2019

ANGRY BIRDS FILM 2, r. Thurop Van Orman (ZDA, Finska, 2019, sinh.) 6+

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

ANGRY BIRDS FILM 2 (ZDA, Finska, 2019, sinh.) 6+

Angry Birds film 2 (The Angry Birds Movie 2, ZDA, Finska, 2019, sinh., 97 min.) 6+

Naši najljubši zapriseženi sovražniki, jezni ptiči in zeleni pujsi, se vračajo v nadaljevanju animiranega hita iz leta 2016. Ampak tokrat se bo sovraštvo med ptiči in pujsi zaradi nepredvidenih okoliščin korenito spremenilo.

Režija: Thurop Van Orman
Scenarij: Peter Ackerman, Jason Sudeikis
Glasba: Heitor Pereira
Igrajo: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Tiffany Haddish, Danny McBride
Glasovi: Peter Poles, Miha Rodman, Štefan Kušar, Andrej Murenc, Sebastijan Cavazza, Mojca Funkl, Mariša Jagodič, Gregor Vidmar, Ana Maria Mitić, Anja Drnovšek, Ariani Kaloper, Julija Golob, Uroš Buh, Ajda Toman, Jernej Kuntner, Kaja Jordan, Rok Kunaver, Nina Kaludjerović, Srđan Milovanović, Jernej Kuntner, Žiga Bunič
Distribucija: Con film

Zgodba
Film temelji na izjemno priljubljeni videoigri o najbolj posrečenih jeznih pticah na svetu. Vojna med pticami in prašiči pa se nenadoma prekine. Pojavi se namreč nevarnost, ki ogrozi tako ene kot druge. Naši junaki bodo morali skleniti zelo nelagodno zavezništvo. Rdeči, Žak, Bomba in Mogočni orel rekrutirajo Žakovo sestro Srebrno in sklenejo zavezništvo s pujsom Leonardom, njegovo pomočnico Kati in iznajditeljem Gabrom, da bi dosegli vprašljivo premirje in ustvarili nenavadno superekipo, ki bo rešila njihove domove.

Zanimivost
Videoigra Angry Birds je globalni fenomen, ki je obnorel ves svet. Gre za izredno priljubljene videoigre, ki so nastale konec leta 2009 in so od takrat doživele pravo eksplozijo ter se z mobilnih telefonov razširile še na igralne konzole in osebne računalnike. Pri več kot treh milijardah prenosov na različnih platformah se Angry Birds ponaša z rekordnim številom prenosov v zgodovini brezplačnih iger. Gre torej za najuspešnejšo mobilno aplikacijo vseh časov.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy