2021

PRINČEVO POTOVANJE, r. Jean-François Laguionie, Xavier Picard (Francija, Luksemburg, 2019), 9+

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

movie 010895485 35580 1619082651

Prinčevo potovanje (Le voyage du prince, Francija, Luksemburg, 2019, 76 min, podnapisi, francoščina, 9+)

Fantastična pripoved o prijateljstvu med dvanajstletnim Tomom in princem iz oddaljene dežele, ki ob njunem odkrivanju raznolikih čudes izriše, kako pomembno je sobivanje s pisanim svetom, ki nas obdaja.


Režija:
 Jean-François Laguionie, Xavier Picard
Scenarij: Jean-François Laguionie, Anik Leray 
Direktorja animacije: Yann Martinat, Joachim Henrard
Umetniški direktor: Jean-François Laguionie
Animacija: Nicolas Davoust, Zachary Griffith, Samuel Istace, Elissa Loyer, Sébastien Léger, Coline Tomala, Maxime Vannienschoot
Glasba: Christophe Héral
Oblikovanje zvoka: Dorine Lelay, Sébastien Marquil
Montaža: Patrick Ducruet, glasovi Enrico Di Giovanni, Thomas Sagols, Gabriel Le Doze, Marie-Madeleine Burguet-Le Doze, Célia Rosich, Catherine Lafond, Frédéric Cerdal, Patrick Bonne
Producenti: Armelle Glorennec, Eric Jacquot, Stéphan Roelan
Distribucija: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta


Zgodba
Stari laanški princ Laurent omaga na obali oddaljene dežele, kjer ga najde dvanajstletni Tom. Zatočišče dobi v zapuščenem muzeju, kjer Tom prebiva s staršema in njuno pomočnico. Oče in mama sta predana znanstvenika. Pred leti so ju izločili iz akademskih krogov, ker sta trdila, da poleg njihove obstajajo tudi druge civilizacije razvitih opic, česar pa nihče ne verjame. V mestu Niouton namreč velja, da je njihova skupnost najbolj napredna na svetu in zato vzvišena nad vsemi vrstami. Ko princ okreva, se izkaže, da ni neuki divjak, ampak razgledan in izobražen mož. Čeprav govori drugačen jezik, se zdi, da ju s Tomom povezuje globoka vez. Žene ju želja po odkrivanju sveta, ki je poln novih izumov in spoznanj, živ, pisan in prepleten v soodvisnosti. Prijateljstvo med dečkom in starcem pa ne bo spremenilo le njiju.

Napeta pustolovščina o prijateljstvu med dečkom in ostarelim princem, ki ob prigodah zastavlja vprašanje: ali lahko civilizacija preživi, če se postavi nad naravo.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy