2021

PARADISE - NOVO ŽIVLJENJE, r. Davide del Degan (Italija, Slovenija, 2019)

Ploščad Silvana Furlana

katarina cas v una nuova vita

Paradise - novo življenje (Paradise – Una nuova vita, Italija, Slovenija, 2019, 85 min.)

Sicilijanski prodajalec sladic, je bil priča mafijskemu umoru. V zameno za pričanje na sodišču dobi novo identiteto in novo življenje v furlanski vasici Sauris.

Režija: Davide del Degan
Scenarij:
Davide Del Degan, Andrea Magnani
Igrajo: Vincenzo Nemolato, Giovanni Calcagno, Katarina Čas, Brane Završan

Zgodba
Kaloghero je povsem običajen človek, ki pa je sprejel neobičajno odločitev. Sicilijanec, ki se preživlja z prodajanjem sladic, je bil priča mafijskemu umoru. V zameno za pričanje na sodišču dobi novo identiteto in novo življenje v furlanski vasici Sauris, kje so ljudje sicer prijazni, a sever Italije se povsem razlikuje od juga. Čez nekaj časa se v vasici pojavi tudi Morilec, ki je prav tako v zameno za pričanje dobil novo identiteto pod istim imenom – Kaloghero. Igra mačke in miša se začne.

Izjava avtorja
Slog je namerno tragikomičen in se napaja iz žanrskega in umetniškega filma z izhodiščem v italijanskem tipu komedije, ki z občasno groteskno telesnostjo in humorjem poudari tragično življenje likov. Namen tega je usmeriti pogled gledalca na protagoniste ter jih osvoboditi družbenih ideologij in poslanstev, s tem pa izpostaviti njihova medsebojna nasprotja.

Filmi so opremljeni s slovenskimi podnapisi. Vse projekcije so brezplačne ter se pričnejo ob 21. uri. Število mest je omejeno.

 

 

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy