2021

NOČ KRATKIH FILMOV 2021

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

NKF 2021 banner

»KOLIKO KRATKIH FILMOV TOREJ LAHKO SPRAVIŠ V NAJDALJŠO NOČ?«

Na zimski solsticij in najkrajši dan v letu se 21. decembra 2021 že tradicionalno pridružujemo mednarodnemu dogodku Noč kratkih filmov ter v ospredje postavljamo pomen te vznemirljive filmske forme. Dogodek se je udomačil v že več kot 50 državah po celem svetu, letošnji osrednji dogodek pa se bo pri nas odvil v dvoranah Art kino mreže po vsej Sloveniji. Program najbolj svežih slovenskih kratkih filmov prinaša udaren izbor sedmih filmov z aktualnih edicij FeKK – Festivala kratkega filma v Ljubljani in kratkometražne sekcije Video na plaži festivala Kino Otok – Isola Cinema.

Zimski solsticij je dan, ko noč doseže svojo rekordno dolžino, zato so ga tudi mednarodne filmske institucije izbrale za dan praznovanja kratkega filma, kajti to je pravi trenutek za maraton različnih filmskih žanrov. Zaradi svoje dolžine namreč kratki filmi mnogokrat nastopajo zgolj kot uvod v celovečerne filme, v komercialnih kinematografih pa so ta uvod prevzele reklame, zato običajni gledalec skoraj nima dostopa do domače in tuje kratke produkcije. Življenje kratkih filmov je tako omejeno s festivalskim potovanjem.

Ljubitelji in tisti, ki kratki film šele odkrivate, boste našli vse od klasikov prek študentskih filmov do animiranih filmov tako za otroke kot tudi odrasle.PROGRAM:

Ne morete me avtomatizirati, Katarina Jazbec, 2021, 20’

Magični grad je tu, Ester Ivakič, 2021, 3’

Detektiv Dorian, Luka Marčetič, 2021, 3’

Delčki, Áron Horváth Botka, 2020, 15’

Kazenski strel, Rok Biček, 2021, 15’

Sestre, Kukla, 2020, 23’

S-N-D, Sara Bezovšek, 2021, 14’

Na vse projekcije je vstop prost. Brezplačne vstopnice lahko dvignete pri blagajni Kulturnega doma Nova Gorica od 10. do 13. ure in od 14. do 17. ure  ter uro pred dogodkom.

ARHIV:

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy