2022

PES, r. Reid Carolin, Channing Tatum (ZDA, Italija, 2022)

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

PES (ZDA, Italija, 2022)

Pes (Dog, ZDA, Italija, 2022, 90 min.)

Vsem ljubiteljem psov je namenjen najnovejši »pasji film«, ki raziskuje vez med človekom in psom ter načine, kako lahko ta vez obema pomaga po travmatski izkušnji. Glavno vlogo igra simpatična belgijska ovčarka.

Režija: Reid Carolin, Channing Tatum
Scenarij: Reid Carolin
Igrajo: Channing Tatum, Aqueela Zoll, Q'orianka Kilcher, Jane Adams, Kevin Nash, Nicole LaLiberte
Distribucija: Blitz Film & Video Distribution

Zgodba
Nekdanjemu vojaškemu čuvaju Briggsu je dodeljena skrb za vojaško izšolano psičko padlega vojaka. Njegova naloga je pripeljati psičko na drug konec države, da bi bila lahko prisotna na pogrebu svojega umrlega lastnika. Njuna pot ju prisili v prav posebno sobivanje, ki pa ni nič bolj enostavno zaradi nepredvidljivega obnašanja tega »kosmatega demona«. Vendar pa ravno te neverjetne situacija Briggsa potisnejo na rob svojih zmožnosti in ga spodbudijo, da ponovno razmisli o sebi in o svojem novem odnosu s pasjim sopotnikom.

Izjava avtorja
Pes je ljubezenska zgodba dveh nekdanjih elitnih bojevnikov, le da ima eden od njiju po naključju štiri tačke. Na prvi pogled gre za komedijo o trdoživem nekdanjem vojaku in še bolj trdoživi belgiski ovčarki, ki drug drugega spravljata ob živce, vendar obtičita skupaj z namenom, da prepotujeta celotno zahodno obalo ZDA, da bi pravočasno prišla na pogreb svojega najboljšega prijatelja. Pod vsem tem, navidezno smešnem scenariju, pa leži čustveno nabita zgodba o ranljivosti in učenju, kako nadaljevati svoje življenje po tragediji in izgubi. To je zgodba o raziskovanju osebne moči; kako se, ko smo soočeni z veliko stisko, velikokrat utrdimo in zapremo sami vase, medtem ko bi se morali odpreti. Film Pes raziskuje tezo, da je predaja edina situacija, težja od boja. In edina stvar, za katero se je vredno predati, je ljubezen.
Channing Tatum

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy