2022

JEŽEK SONIC 2 (Kanada, ZDA, Japonska, 2022, sinh.), 9+

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

jezek sonic 2

Ježek Sonic 2 (Sonic the Hedgehog 2, Kanada, ZDA, Japonska, 2022, sinh., 90 min.), 9+


Kombinacijo tistega, kar imamo radi v filmih – neverjetne akcije, komedije in veliko srčnosti, ki izhaja iz Sonicovega prijateljstva s človeškimi liki.

 

Režija: Jeff Fowler
Scenarij: Patrick Casey, Josh Miller, Oren Uziel
Igrajo: James Marsden, Jim Carrey, Ben Schwartz, Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Adam Pally, Shemar Moore, Colleen O’Shaughnessey, Idris Elba
Glasovi: Miha Rodman, Voranc Boh, Goran Hrvaćanin, Ana Maria Mitić, Andrei Lenart Černilogar, Karin Komlajnec, Iztok Valič, Uroš Buh, Boris Kerč
Distribucija: Karantanija Cinemas

 

Zgodba
Ježek Sonic je najhitrejši ježek, ki po nesrečnem naključju pride na Zemljo. Potem ko se je ustalil v Green Hillsu, si nadvse želi dokazati, da ima vse, kar potrebuje, da postane pravi junak. Ko pa se dr. Robotnik vrne, tokrat z novim partnerjem po imenu Knuckles, in iščeta smaragd, ki ima moč uničiti civilizacijo, bo ježek Sonic na preizkušnji. Moči združil s partnerjem po imenu Tails: skupaj se odpravita na potovanje po svetu, da bi poiskala smaragd, še preden zaide v napačne roke.


Kdo je Ježek Sonic?
Ježek po imenu Sonic je izjemno hiter, je modre barve, ni z našega planeta, a ima človeške lastnosti. Rodil se je z izjemno sposobnostjo, da je hitrejši od zvoka, zato tudi ima takšno ime (sonic = zvočen). Poleg vsega ima zelo hitre reflekse, lahko se spremeni v žogo in tako napade sovražnika. Zase rad pravi, da je majhna modra kepa superenergije v izredno čednem paketu. In da bi rešil svoj planet, je prišel na našega.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy