2020

TINA DOBRAJC: PRAZNE SO GRAPE, slike

Pričetek:
Zaključek:

Mestna galerija Nova Gorica

TINA DOBRAJC: PRAZNE SO GRAPE, slike

Vljudno vabljeni na odprtje razstave slik v petek, 2. oktobra 2020, ob 19. uri v Mestno galerijo Nova Gorica. O umetnici in njenem delu bo spregovorila likovna kritičarka Tatjana Pregl Kobe.

Tina Dobrajc, predstavnica mlajše generacije sodobnih likovnih umetnikov, v svojem delu združuje tradicionalno in folklorno s sodobnim in aktualnim. Umetnica na slikarski način raziskuje koncepta identitete in družbenega etiketiranja. Z združevanjem na videz nezdružljivih podob sodobnosti in motivov tradicije ustvarja nove kontekste in odpira nova gledišča tako na sodobnost kot na preteklost. Domiselna vpeljava angažirane vsebine slikarska dela nadgrajuje ter jih z pomočjo narativne ikonografije odpre za razmislek, sintezo tradicije, sodobnosti in upora. Vse to poudarjajo nenavadno dodani elementi (vezenine, besede, filmsko umeščeni podnapisi, umetne rože …), ki kot del celote umetniškega dela zasedejo svoj, bistven prostor. V Mestni Galeriji Nova Gorica bo predstavljena novejša slikarska produkcija, s katero umetnica nadaljuje in nadgrajuje dosedanji koncept svojega ustvarjanja.

V skladu s priporočili NIJZ vas naprošamo, da se ob odprtju in obisku razstave držite vseh zdravstveno-varnostnih navodil.

Razstavo je omogočila: Mestna občina Nova Gorica

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy