2021

Ogled razstave GLOBOKI GLOBOKI GOZD/ DEEP DEEP FOREST

Pričetek:
Zaključek:

Mestna galerija Nova Gorica

podoba pixxelpoint 2021

Vljudno vabljeni na ogled razstave Globoki globoki gozd / Deep deep forest v četrtek, 11.  novembra 2021, med 19.00 in 21.00 v Mestno galerijo Nova Gorica, sledi uradna otvoritev festivala Pixxelpoint 2021 - ob 21. uri v Mali dvorani Kulturnega doma. 

Nova Gorica bo od 11. do 18. novembra 2021 ponovno v znamenju Pixxelpointa. V Mestni galeriji Nova Gorica se bo odvijala že 22. izdaja festivala, ki se je tekom let uveljavil kot eden napomembnejših festivalov intermedijskih umetnosti tako v slovenskem kot tudi v mednarodnem prostoru. Prerastel je svoj prvotni namen približati informacijske tehnologije širšemu občinstvu, predvsem mlajšim generacijam in postal festival sodobnih umetniških praks, ki deluje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.

Letošnja festivalska edicija nosi naslov Globoki globoki gozd/Deep deep forest, kuratorica projekta je ukrajinska kustosinja Olena Kasperovych. Sodeluje 11 umetnikov oziroma umetniških skupin, ki odkrivajo fenomen gozda. Razmišljanje o tem fenomenu, ki nas popelje v "neznano", se nanaša na področja, na katerih do sedaj še nismo bili, in na znanje, ki še vedno čaka, da ga razkrijemo. Z uporabo novih metod in pristopov, bo tokratni festival načel tudi vprašanja, ki zadevajo ekološko problematiko, družbeno in osebno odgovornost ter vsesplošno angažiranost na svetovni ravni.

Na razstavi se bodo predstavili: Lavoslava Benčić (SI), BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica (SI), Ilya Dolgov (RU), fantastic little splash, Lera Malchenko & Oleksandr, Hants (UA), Daryna Fes (UA), Gijeong Goo (KR), Maša Jazbec (SI), P L A T E AU R E S I D U E, Eva Pavlič Seifert × Aljaž Celarc (SI),Robertina Šebjanič (SI), Zergon (SI) in Brane Zorman (SI).

Osrednja razstava v Mestni galeriji Nova Gorica bo na ogled od 11. do 18. novembra 2021, vsak dan med 9.00 in 19.00.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy