2019

Eroika Aromatika, koncert

Kulturni dom Gorica (Italija)

eroika 600x400

Trio Eroika Aromatika:
Mihael Strniša
Gašper Banovec in 
Miha Zabret

Kulturni dom Gorica praznuje svojo 38-letnico delovanja in ob tej priložnosti v sodelovanju z našo hišo, ki je letos v svoji predjubilejni 39. koncertni sezoni, vabi na koncert projekta EROIKA AROMATIKA, ki bo v sredo, 27. novembra 2019, ob 20.30. Za več Informacij in predprodajo vstopnic se obrnite na Kulturni dom Gorica (Ulica Italico Brass 20, Gorica, Italija) ali preko telefona + 39 0481 33 288.

- - -

Trio Eroika Aromatika je glasbeni projekt, idejno in izvedbeno zasnovan s strani producentov Eroike, Patrika Grebla in Urše Mravlje. Eroika kot sinonim za glasbeno zvrst »pop – operE« ima v Sloveniji že dve dejanji, Eroika in Eroika Aromatika. V glavnem gre za priredbe že poznanih skladb, hitov iz različnih obdobij, različnih zvrsti in tudi področij čeprav gre v glavnem za slovensko glasbeno sceno. Trio Eroika Aromatika sestavljajo Mihael Strniša, Gašper Banovec in Miha Zabret.

- - -

Mihael Strniša
Profesor glasbe, ki s petjem in harmoniko pričara nasmeh in vabi na ples. Profesor solopetja znanje prenaša na mladi rod in veliko potuje, saj nastopa doma in v tujini ter je prejemnik številnih mednarodnih nagrad. Družbo mu dela harmonika, njegova druga strast, zato ob solopetju v tujini študira tudi harmoniko. Šarm solopetja in tanga, podajanje nežnih čustev in ognjevite strasti je njegova posebnost.

Gašper Banovec
Solopevec, ki s petjem v filharmoniji, operi ali komornem zboru polepša dan in začini večer. Redni član Zbora slovenske filharmonije, za srce in dušo pa si privošči še petje v komornem zboru, deluje kot korepetitor. Pel je tudi v vokalni skupini, prepotoval ves svet in bil uspešen na mnogih mednarodnih tekmovanjih. Višina je njegova dodana vrednost, na posluh in pogled.

Miha Zabret
Zdravnik, ki s petjem lajša bolečine in lepša dneve pacientom. Njegova specializacija je kirurško in nekirurško zdravljenje vsega med čelom in spodnjim delom vratu. Ta del pa je tudi sicer njegov adut, saj se je težko odločil med zdravniškim in pevskim poklicem, vztrajal je na obeh polih in poleg medicinske fakultete končal tudi večletno izobraževanje solopetja pri priznanih profesorjih doma in v tujini.

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy