2019

KOMORNI IN DEKLIŠKI PEVSKI ZBOR AKADEMIJE ZA GLASBO UNIVERZE V LJUBLJANI

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

KZ AG 600x400

KOMORNI ZBOR
AKADEMIJE ZA GLASBO UNIVERZE V LJUBLJANI

Sebastjan Vrhovnik, dirigent

in

DEKLIŠKI PEVSKI ZBOR
AKADEMIJE ZA GLASBO UNIVERZE V LJUBLJANI

Marko Vatovec, dirigent

Dekliski zbor Akademije za glasbo UL 600x400


Komorni zbor Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani je nastal zaradi želje in potrebe, da bi imeli tudi na Akademiji za glasbo kvalitetno zborovsko izvajalsko telo, ki lahko posega po zahtevnejši literaturi in dosega višjo poustvarjalno raven od običajnih šolskih zborov. Zbor redno nastopa ob različnih priložnostih, predstavil pa se je tudi na različnih festivalih. Premierno je izvedel že več skladb slovenskih skladateljev, tako že uveljavljenih kot tistih, ki še prihajajo.

Dekliški pevski zbor Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani pa je sad bolonjske prenove študijskih programov in je nastal v študijskem letu 2009/2010. Kot demonstracijski zbor sodeluje na seminarjih za zborovodje, predstavlja se na abonmajskih koncertih in simpozijih Akademije za glasbo ter na različnih koncertih doma in v tujini.

Za tokratni koncert, ki sodi v okvir VIII. Goriških zborovskih srečanj in nastaja v sodelovanju z ZKD Nova Gorica in JSKD OE Nova Gorica, bosta dirigenta Sebastjan Vrhovnik in Marko Vatovec program sestavila iz renesančnih madrigalov in motetov, v prepletu s slovensko ljudsko glasbeno zapuščino. 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy