2019

Area Open Project

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

OJ2019 4 Area 600X400 BW

AREA OPEN PROJECT

Patrizio Fariselli, klavir
Walter Paoli, bobni
Marco Micheli, bas
Claudia Tellini, vokal

- - -

Patrizio Fariselli se vrača z briljantno zasedbo, sugestivnega in nenavadnega zvoka, ki se pri Arei meri v skladateljski žilici svojega liderja. Najbolj znane skladbe železnega repertoarja zasedbe Area prvič od smrti Demetria Stratosa v živo zapoje izjemna pevka Claudia Tellini.

Area - International POPular Group, na sceni vse od 1972, je ena od najbolj oboževanih skupin, saj z nenavadno lahkotnostjo med seboj poveže in prepleta ljubitelje jazza, progresivnega rocka, etno glasbe, popa in kultivirano sodobno avantgardo. Raziskovalni duh Patrizia Farisellija v Area Open Project je nadaljevanje tistega duha iz storične skupine in glasbenikov, kot so Demetrio Stratos, Giulio Capiozzo, Ares Tavolazzi in Paolo Tofani. Pianist in skladatelj Patrizio Fariselli, edini član Aree, ki je bil v vseh sestavah omenjene skupine, tokrat nastopa z bobnarjem Walterjem Paolijem in basistom Marcom Michelijem. Vabimo vas na koncertu poln sugestij in novih idej, manjkale pa ne bodo niti skladbe železnega repertoarja kot so "Gerontocrazia", "L'elefante bianco", "Cometa rossa", "Luglio, Agosto, Settembre (nero)" etc.

Leta 2018 je Patrizio Fariselli objavil album “100 Ghosts” in za založbo Warner music ponatisnil ploščo “1978 – gli dei se ne vanno, gli arrabbiati restano!”. Area Open Project nam s svojim nezmotljivim eksperimentalnim stilom ponuja čisto pravo potovanje v času in prostoru, nekje med jazzom in glasbami sveta, s pomočjo očarljivih in nalezljivih atmosfer, kjer se srečata eksotika in izvirnost brez primere.

Po koncertu sledi degustacija vipavskih vin vinske kleti Fornazarič iz Vogrskega.

fornazaric logo

- - -

Jazz Wine 2019 LOGO

Festival Oktober jazz sodi v občinsko tematsko leto "Nova Gorica - mesto kulture 2019"
05 pasica mail 01 tisk mali

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy