2019

Kenny Garrett Kvintet

Amfiteater Gradu Kromberk

Kenny Garrrett Open Arms 600x400

05 pasica mail 01 tisk mali

KENNY GARRETT KVINTET

Do your dance!

Kenny Garrett, altovski in sopranski saksofon
Corcoran Holt, akustični bas
Vernell Brown, klavir
Samuel Laviso, bobni
Rudy Bird, tolkala

- - -

V primeru dežja bo koncert v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica, 
zato bodo zaradi omejenega števila sedišč vstopnice na razpolago le v predprodaji in
na dan koncerta. Spremljajte naše objave.

Eventim logo obrezan

Prodaja vstopnic: 
www.eventim.si in
na 
prodajnih mestih sistema Eventim.si.

- - -

23. Mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici SAXGO19 bomo sklenili s koncertom enega najbolj občudovanih altovskih jazz saksofonistov, kot so Kennyja Garretta označili v časopisu New York Times. V amfiteatru Gradu Kromberk bo Kenny nastopil s svojim kvintetom, ki ga sestavljajo še Corcoran Holt na akustičnem basu, pianist Vernell Brown, bobnar Samuel Laviso in Rudy Bird na tolkalih. 

Saksofonist in skladatelj Kenny Garrett je vsestranski glasbenik, sicer brez klasične glasbene izobrazbe, ki pa se v eno zlije tako s klasičnim in ritmičnim bluzom, klasičnim jazzom kot tudi z jazz fuzijo. Številni nastopi v jazz klubih v Detroitu in njegovi okolici so bili odskočna deska za številne albume in koncerte, ki jih glasbeni kritiki naravnost obožujejo. Garretta poleg izjemnih koncertov odlikuje tudi njegova glasbena kompozicija in številni posneti albumi, kot so npr. Introducing Kenny Garrett, Prisoner of Love, African Exchange Student, Black Hope, Trilogy, Pursuance: The Music of John Coltrane, Songbook, Simply Said, Happy People, Standard of Language, Sketches of MD, Seeds from the Underground, World Away in zadnji album Do Your Dance!, ki ga bo predstavil v Novi Gorici.

Tridesetletna vzpenjajoča kariera saksofonista Kennyja Garretta (Detroit, ZDA, 1960), ga je umestila na mesto najbolj izjemnega altovskega saksofonista njegove generacije. Od prvega nastopa z Duke Ellington Orchestra, ki ga je vodil Mercer Ellington, je tekom časa, ki ga je preživel z glasbeniki kot Freddie Hubbard, Woody Shaw, Donald Byrd, Art Blakey & The Jazz Messengers in Miles Davis, s katerim je doživel svetovno slavo, vedno poskrbel za živahen, a melodičen in resnično edinstven zvok altovskega saksofona znotraj najrazličnejših glasbenih okvirjev. Vsvoji glasbeni karieri je nastopil tudi s sodobnimi glasbenimi zvezdami kot Marcus Miller, Sting, Meshell Ndegeocello, Q-Tip in Cameo. V zadnjih dveh desetletjih se je poleg vloge vodje skupine razvil tudi v izvrstnega skladatelja in bil kar petkrat nominiran za prestižno glasbeno nagrado Grammy, ki jo je leta 2010 skupaj s skupino Five Peace Band (Live CD 2010) tudi prejel za najboljši jazz instrumentalni album. Leta 2011 je tej sledil tudi častni doktorat na prestižnem ameriškem konservatoriju Berklee College of Music.

- - -

Kenny Garrett Do your dance

Kenny Garrett o svoji glasbi in koncertih: 
»Všeč mi je misel, da imajo poslušalci, po tem, ko odidejo z naših koncertov, občutek, da so bili na potovanju. S svojimi albumi in koncerti jih popeljem prav tja, kamor si jih resnično želim popeljati. Največkrat to naredim z lepimi baladami, včasih tudi z zelo intenzivnimi skladbami, s katerimi se prične skupna zabava. Želim si, da bi poslušalci našo glasbo ob vnovičnem poslušanju še globlje dojemali kot takrat, ko so jo prvič slišali.« 

- - -


Kenny Garrett Do your dance! EPK:

http://youtu.be/eIuENXnFfY0

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy