2019

All Together Now - koncert udeležencev delavnice klasičnega saksofona z J. Gričarjem, N. Arsenijevicem in M. Drevenškom

Dvorana Glasbene šole Nova Gorica

05 pasica mail 01 tisk mali

ALL TOGETHER NOW

Nastop udeležencev delavnice klasičnega saksofona
z mentorjema Janom Gričarjem in Nicolasom Arsenijevicem
 ter umetniškim vodjo Matjažem Drevenškom.

- - -

 

MALI ANSAMBEL

Mentor: Nicolas Arsenijević

Wolfgang Amadeus Mozart:
Rondo 'Alla turca'

Aram Khachaturian:
Saber dance

* * * 

Lucija Enya Jordaki – sopran

Katarina Lazar – 1. alt

Maksim Gal Šehić– 1. alt

Liza Skrt – 2. alt

Aron Bizjak – 2. alt

Erik Osojnik – 2. alt

Lovro Ličen – 2. alt

Jurij Bregar – 1. tenor

Vida Kregar – 2. tenor

Nejc Zavrtanik – bariton

Tadej Pance – bariton

 

 

VELIKI ANSAMBEL

Mentor: Jan Gričar

Joel Love:
Three Images
I. Spring

Heitor Villa-Lobos:
Fantasia
I. Animé  

Solist: prof. Matjaž Drevenšek, sopranski saksofon

* * *

Sandra Rijavec – 1. sopran

Tia Ivajnšić – 2. sopran

Bartol Stopić – 1. alt

Martino Luxich – 1. alt

Maria Gabriella Petruzzi – 2. alt

Jurij Bregar - 1. tenor

Vida Kregar – 2. tenor

Tadej Pance – 1.  bariton

Michelangelo Ghedin – 2. bariton

Nicolas Arsenijević - bas

 

ANSAMBEL ALL TOGETHER NOW

Mentorja: Jan Gričar in Nicolas Arsenijević

Jean Matitia: 
Devil's Rag

Nicolas Arsenijević  – sopranino

* * *

Sandra Rijavec – 1. sopran

Tia Ivajnšić – 2. sopran

Lucija Enya Jordaki – 2. sopran

Martino Luxich – 1. alt

Erik Osojnik – 1. alt

Maria Gabriella Petruzzi – 2. alt

Maksim Gal Šehić– 2. alt

Aron Bizjak – 2. alt

Bartol Stopić – 3. alt

Katarina Lazar – 3. alt

Liza Skrt – 3. alt

Lovro Ličen – 3. alt

Jurij Bregar - 1. tenor

Vida Kregar – 2. tenor

Tadej Pance – 1.  bariton

Michelangelo Ghedin – 2. bariton

Nejc Zavrtanik – 2. bariton

Matjaž Drevenšek – bas

- - -

Jan Gricar 1 spJan Gričar (1992) spada med mlajšo generacijo uspešnih slovenskih glasbenikov. Z odliko je končal študij na Akademiji za glasbo v razredih profesorjev Matjaža Drevenška in Mihe Rogina. Svojo glasbeno pot je nadaljeval v Franciji, kjer se je izobraževal na Regionalnem konservatoriju v Versaillesu pri profesorju Vincentu Davidu in uspešno zaključil magistrski študij na prestižnem glasbenem konservatoriju v Parizu v razredu profesorja saksofona Clauda Delangla. Prav tako je opravil tudi dodiplomski študij komorne igre pri profesorju Laszlu Hadadyju. Redno nastopa na številnih glasbenih odrih po Sloveniji, Evropi in na Japonskem. Kot solist je nastopil z Dunajskimi simfoniki, Simfoničnim orkestrom Slovaškega radia, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Orkestrom Slovenske filharmonije. V svoji dosedanji karieri je sodeloval z Ensemble Intercontemporain in priznanimi dirgentskimi imeni kot so En Shao, Matthias Pintscher, Anton Nanut in Marko Letonja. Gričar je prvonagrajenec številnih državnih in mednarodnih tekmovanj – TEMSIG, Marco Fiorindo, SVIREL, Mednarodno tekmovanje Nova Gorica itn. Za izjemne uspehe na glasbenem področju je prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Prešernovo nagrado in Svečano listino za najboljše študijske dosežke Univerze v Ljubljani. Bil je večletni prejemnik Zoisove štipendije in štipendist Ministrstva za kulturo. Kot pedagog deluje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer poučuje saksofon in komorno igro.

NA web2Nicolas Arsenijevic je eden najbolj nadarjenih saksofonistov svoje generacije. Leta 2016 je diplomiral na glasbenem konservatoriju v Parizu (CNSM) v razredu profesorja Claudea Delanglea. Več let se je posvečal sodobni glasbi, tako izvirnim kompozicijam kot priredbam, tradicionalni glasbi in celo glasbenemu gledališču. Prejel je številne nagrade na mnogih mednarodnih tekmovanjih, kot so Evropsko tekmovanje mladih saksofonov Gap (Francija, 2008), mednarodno tekmovanje saksofonistov v Novi Gorici (Slovenija, 2011), mednarodno tekmovanje Chieri (Italija, 2011), tekmovanje Akademije v Flaineuju (Francija, 2012), mednarodno tekmovanje Sax Fest (Andora, 2015) in prestižno mednarodno tekmovanje Adolphe Sax (Dinant, Belgija, 2014). Redno nastopa v Parizu (Musée Jacquemard-André, Salle Cortot, Théâtre du Châtelet) in po vsej Evropi (Nizozemska, Škotska, Slovenija, Italija, Srbija in Črna gora). Poleg tega na gostovanjih poučuje na številnih mojstrskih tečajih v omenjenih državah. Arsenijevic  je član več komornih zasedb (Quatuor Laloy, Saxback Ensemble, Kosmopolitevitch Orkestar in Oct'opus Ensemble). Njegovo sodelovanje z mladimi skladatelji na inštitutu IRCAM (Inštitut za raziskovanje in koordinacijo akustike in glasbe) in konservatoriju CNSMDP (glasbeni konservatorij v Parizu) je pripeljalo do glasbenih novitet, kot je »Four Bodies in Search of an Author«, ki je nastala v Parizu leta 2014. Nicolas Arsenijevic je Selmerjev glasbeni ambasador in laureat Fundacije Cziffra od leta 2013.

Matjaz Drevensek obrezana mMatjaž Drevenšek (SI) je redni profesor za saksofon in prodekan na Akademiji za glasbo v Ljubljani, solist in komorni glasbenik, član Zagrebškega kvarteta saksofonov, Orkestra saksofonov SOS ter drugih zasedb, s katerimi nastopa po Evropi, Južni Ameriki, Aziji, Kanadi in ZDA. Kot solist igra z vodilnimi simfoničnimi in pihalnimi orkestri doma (Orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, Mariborska filharmonija, Orkester slovenske vojske, Policijski orkester) in v tujini (Orkester republikanske garde - Francija, Zagrebška filharmonija, Simfonični orkester in Big band HRT, Zagrebški solisti, Hrvaški komorni orkester in Simfonični pihalni orkester Hrvaške vojske – Hrvaška, Hongkonški festivalski pihalni orkester – Kitajska, Pihalni orkester Kraljeve severne visoke glasbene šole – VB, Pihalni ansambel Emory in Pihalni ansambel minnesotske univerze – ZDA). Sodeluje v žirijah na domačih in mednarodnih tekmovanjih mladih glasbenikov (Avstrija, Francija, Hrvaška, Italija, Latvija, Makedonija, Nemčija, Poljska in Srbija). Krstno je izvedel prek 50 skladb domačih in tujih avtorjev ter sodeloval pri 20 diskografskih izdajah. Predsedoval je Glasbenemu društvu Saksofonija, ki je poleti 2006 gostilo 14. svetovni kongres saksofonistov, in Zvezi glasbene mladine Slovenije. Od leta 2004 je umetniški vodja Mednarodnih srečanj saksofonistov in Mednarodnega tekmovanja saksofonistov v Novi Gorici. 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy