2020

Med zvoki krajev: Sara Schisa, Mojca Batič, Barbara Grahor Vovk in Elisa Fassetta

Koncertna dvorana Glasbene šole Nova Gorica

Med zvoki krajev/ Nei suoni dei luoghi 
in
Festival psihologije

Godalni kvartet »Nei suoni dei luoghi International«
Sara Schisa, violina
Mojca Batič, violina
Barbara Grahor Vovk, viola
Elisa Fassetta, violončelo

V sklopu projekta Med zvoki krajev International bo na sporedu koncert klasične glasbe, ki je nastal v sodelovanju s Kulturnim domom Nova Gorica. Ideja za sestavo čezmejnega godalnega kvarteta (Italija – Slovenija), ki bo nastopil na tem koncertu, je nastala pravo ob priložnosti tega projekta, glasbenice pa so se dodatno izobraževale na mojstrskem tečaju v sklopu istoimenskega projekta. Koncertni program bo oblikovan okrog genialnega lika W. A. Mozarta, skladatelja o katerem je bilo na področju psihologije narejenih veliko študij na temo inteligence in človeškega spomina.

Koncertni program: 

W.A. Mozart (1756—1791):
Godalni kvartet št. 1 v G-duru, K. 80
Adagio
Allegro
Menuetto
Rondò

F.J. Haydn (1732—1809):
Godalni kvartet  št. 4 v d-molu, op. 9
Moderato
Menuetto
Cantabile. Adagio
Presto

W.A. Mozart:
Godalni kvartet  št. 3 v G-duru, KV 156
Presto


Barbara Grahor Vovk (1994) je slovenska klasična in jazz violistka, skladateljica, aranžerka, dirigentka in učiteljica. S študijem klasične viole je začela leta 2012 na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Mileta Kosija in prof. Marije Rome. V sklopu Erasmus izmenjave se je en semester leta 2017 izobraževala pri priznanem profesorju Nilsu Mönkemeyerju na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Münchnu. Marca 2018 je s summa cum laude zaključila magistrski študij glasbene umetnosti na Akademiji za glasbo v Ljubljani.  Poleg klasične so jo od nekdaj zanimale tudi druge zvrsti glasbe in improvizacija. Trenutno na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Münchnu nadaljuje z magistrskim študijem Jazz improvizacije za godala pri prof. Gregorju Hübnerju. Tekom študijskih let je prejela številna priznanja in nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Izobraževala se je na seminarjih pri priznanih profesorjih Nobuko Imai, Hariolf Schlichtig, Benjamin Ziervogel, Jaka Pucihar, Florian Trübsbach, Christian Howes, Stephan Braun, Max Grosch… Ustvarja kot solo violistka kot tudi v raznih komornih sestavih - v duu Samo in Barbara, Godalnem kvartetu NOVA in različnih profesionalnih orkestrih. Trenutno je ena izmed umetniških vodij Komornega orkestra NOVA. Sodelovala je tudi z različnimi znanimi jazz glasbeniki, kot so Marko Črnčec, Žan Tetičkovič, Rok Golob, Johan Nilson.

Mojca Batič (1991) prihaja iz Nove Gorice. Violino je študirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Monike Skalar. Med leti 2016/2017 se je preko Erasmus študijske izmenjave izobraževala na Real Conservatorio Superior de Música Madrid v Španiji pri prof. Ani Comesañi Kotliarskayi. V času šolanja se je redno izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri Igorju Ozimu, Wonji Kim, Tomažu Tulačku, Vasiliju Meljnikovu, Danielu Rowlandu, Tymurju Melnyku, Benjaminu Ziervoglu in drugih. Med študijem se je uspešno udeleževala državnih in mednarodnih tekmovanj, tako solistično kot tudi v komornih zasedbah po Sloveniji in Italiji. Je članica Godalnega kvarteta NOVA, s katerim ima že nekaj vidnejših nastopov tako doma kot tudi v tujini (koncertni cikli Glasbene mladine Ljubljanske, festival Lent, festival Kogojevi dnevi...), ter članica tria s harfistko Teo Plesničar in oboistko Ano Souza Leban. Sodeluje tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Komornim orkestrom NOVA, Simfoničnim orkestrom NOVA filharmonija, kjer je več let zasedala funkcijo koncertne mojstrice, z italijanskim orkestrom Arsatelier ter številnimi drugimi sestavi. Leta 2017 je skupaj z članicami Godalnega kvarteta NOVA prevzela umetniško vodstvo Komornega orkestra NOVA. Trenutno je samozaposlena v kuturi kot pedagoginja in instrumentalistka ter poučuje na Glasbenih šolah v Trzinu, Ljubljani in Cerknici.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy