2021

Anne Azema in Fabio Accurso (Francija-ZDA, Italija)

Vila Vipolže, Goriška Brda

Anne Azema 600x400

ANNE AZÉMA in FABIO ACCURSO

(Francija-ZDA, Italija)

Anne Azéma, glas, harfa
Fabio Accurso, lutnja

Uro pred koncertom bo organiziran voden ogled Vile Vipolže.


Francosko-ameriška pevka in harfistka Anne Azéma se je v zadnjih desetletjih uveljavila kot ena najpomembnejših specialistk in interpretinj glasbe trubadurjev. Posnela je skoraj 40 nagrajenih zgoščenk kot solistka, s svojo skupino Boston Camerata in drugimi glasbeniki.

Fabio Accurso 600x400

V duu s tržaškim lutnjistom Fabiem Accursom sta posebej za to priložnost pripravila nov program z glasbo trubadurjev, kot so na primer Arnaut Daniel in drugi, povezani z Dantejem in Božansko komedijo.

Nastop Anne Azéma je podprla fundacija Mid Atlantic Arts prek US Artists International v partnerstvu z National Endowment for the Arts in Fundacijo Andrew W. Mellon.

Color MAAF Logo CMYK jpg 1


Koncert je nastal v sodelovanju z 
italijanskim društvom Dramsam in festivalom Musica Cortese.


Vila Vipolže, ki leži v objemu slikovitih briških trt, je v svoji zgodovini doživela različne preobrazbe; od lovskega dvorca za poletne užitke goriških grofov in plemičev rodbin Herberstein, Della Torre, Attems in nazadnje Teuffenbach do imenitne renesančne vile v 17. stoletju. Benečani so jo predelali v poletno rezidenco pravokotne oblike in ji prislonili oglata stolpiča z beneškim okrasjem. Še danes vilo tako kot nekoč obkroža vabljiv park z baročnim vodnjakom.

vila vipolze 600x382

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy