2021

Anže Vrabec Trio

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Anze Vrabec Trio 600X200

ANŽE VRABEC TRIO

Anže Vrabec, klavir, klaviature
Erik LaPierre Čebokli, bas kitara
Jože Zadravec, bobni

Vstopnina: 10 €


Člani zasedbe so se spoznali na študiju jazza na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu in od takrat sodelujejo v raznih zasedbah. Četudi izhajajo iz treh različnih geografskih območij in govorijo vsak v svojem narečju, se v glasbenem jeziku odlično ujamejo. Na koncertu bodo predstavili jazzovske standarde v lastnih aranžmajih ter avtorske skladbe Anžeta Vrabca, prirejene za to zasedbo. Nekatere skladbe so nastajale v času lanske spomladanske ter jesenske karantene in odsevajo občutke negotovosti, v kateri se je znašel svet v tistem času, ter tudi občutke upanja na boljši in bolj zanesljiv jutri. 


Anže Vrabec (1989) se je klasičnega klavirja učil na GŠ Nova Gorica (prof. Ingrid Silič) in na SGBŠ Ljubljana (prof. Sijavuš Gadžijev). Kasneje se je na KGBL Ljubljana vpisal na jazz klavir (prof. Erik Marenče, prof. Milan Stanisavljević) od koder se je po dveh letih preusmeril na študij jazz klavirja na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu (prof. Rob Bargad), kjer je z odliko tudi diplomiral. Na istem konservatoriju je študiral tudi jazz kompozicijo in aranžiranje (prof. Johannes Berauer). V času šolanja je prejel številna priznanja in nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Poznan je kot vsestranski pianist in klaviaturist, sodeluje s premnogimi glasbeniki in zasedbami doma in v tujini. Kot skladatelj in aranžer piše predvsem za zasedbo big banda ter večjih orkestrov, njegov opus avtorskih skladb in aranžmajev obsega prek 250 del. Leta 2018 je bil izbran za udeležbo na uglednem mednarodnem mojstrskem tečaju z Vincem Mendozo in Metropole Orkest na Nizozemskem. Od takrat občasno aranžira tudi za ta svetovno priznani jazz in pop orkester.

Erik Čebokli (1992) se je na glasbeni šoli v Ilirski Bistrici najprej učil klavirja in klasične kitare, ob koncu osnovne šole pa se je začel učiti tudi bas kitare. Študiral in diplomiral je na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu (prof. Uli Langthaler). Sodeluje z mnogimi glasbeniki in zasedbami (Vlatko Stefanovski, Frank McComb, Marko Hatlak, Jani Šepetavec...) ter velja za trenutno enega najboljših bas kitaristov pri nas.

Jože Zadravec (1985) je glasbeno izobraževanje začel na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer, nadaljeval pa na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu (prof. Erich Bachträgl, prof. Klemens Marktl). Udeležil se je številnih delavnic s priznanimi glasbeniki (Gregory Hutchinson, Willie Jones III, Billy Hart, Jimmy Cobb, Gary Bartz, Bob Mintzer...). Sodeluje z mnogimi velikimi slovenskimi in tujimi glasbeniki (Simone Zanchini, Ratko Zjaca, Karen Asatrian, Vid Jamnik...) s katerimi je igral na mnogih odmevnih jazz festivalih pri nas in v tujini.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy