2020

Predavanje bioterapevta Marjana Ogorevca v obliki vodenega pogovora s Piko Rajnar in ogled dokumentarnega filma

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Marjan Ogorevc 600x400

Predavanje bioterapevta Marjana Ogorevca v obliki vodenega pogovora s
Piko Rajnar in ogled dokumentarnega filma


Že kar nekaj časa se v Kulturnem domu Nova Gorica spogledujemo z idejo, da bi v goste povabili Marjana Ogorevca, bioterapevta in športnega trenerja, ki polni dvorane in navdihuje ljudi po celem svetu. In danes je končno tudi nastopil dan, ko lahko z največjim veseljem napovemo njegov obisk znotraj našega pogovornega cikla Potohodci, ki bo v sredo, 23. septembra 2020, ob 17. in 20. uri.

Najprej si bomo ogledali dokumentarni film Neskončni začetek - Fragmenti iz življenja bioterapevta Marjana Ogorevca režiserke Jasne Hribernik, sledil pa bo še pogovor s portretirancem, ki ga bo vodila Pika Rajnar, mojstrica tehnike EFT (Emotional Freedom Technic - Tehnika čustvenega osvobajanja).

- - -

Neskončni začetek - Fragmenti iz življenja bioterapevta Marjana Ogorevca 
(Slovenija, 2018)
Režija: Jasna Hribernik 
Scenarij: Nataša Kelhar / 2018, Slovenija 
Distribucija: White Balance / 60’

- - -

V filmskem portretu srečamo priznanega slovenskega bioenergetika in športnega trenerja Marjana Ogorevca v njegovem intimnem svetu na Malem vrhu, kjer živi v tesni povezanosti z naravo in v sozvočju z letnimi časi. Sledimo njegovi pripovedi, ki nas spomni, da je zemlja dar življenja, vir zdravja pa je v naravi. Narava, kot pravi, je absolutno inteligentna in od nje se lahko vedno učimo. Smisel življenja vidi v razvoju človekove zavesti. Približa nam idejo naravnega bivanja in odpira vprašanja današnje družbe, ki je na preizkušnji. Čeprav človeška evolucija poteka spontano, se zdi, da je kljub tehnološkemu napredku začela nazadovati. Prav Marjanove delavnice samozdravljenja, kot je na primer tista na otoku Ižu, povezovanje z zdravniki uradne medicine in uspešna sodelovanja z vrhunskimi športniki pričajo o tem, da je možno spremeniti civilizacijske vzorce in, da imamo v sebi moč, ki zdravi in nam bogati življenje.

Vstopnina: 15 €

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy