2020

Erika Brajnik: Soočanje z izzivi, ki nam jih je predočila epidemiološka globalna kriza

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

erika 2020 600x400

Z naturopatinjo Eriko Brajnik o aktualnih družbenih izzivih

S koronakrizo padajo stari vzorci doma kot centra gotovosti. Dom postaja kletka ujetnika in delovni prostor. Poleg tega je obcutek nemoci, neakcije, nicvrednosti, pasivnosti vedno bolj prisoten pri vseh generacijah. Kje je resitev? Naturopatija vas postavi v vlogo akterja. In v tej akciji je tudi resitev iz manipulacije! Na predavanju boste izvedeli kako!


Z naturopatinjo Eriko Brajnik bomo v zadnjem jesenskem zmenku z letošnjimi Potohodci spregovorili o pomenu zdravega načina življenja in naturopatije, ki lahko bistveno olajša najrazličnejša neprijetna stanja sodobnega človeka. V letu 2020 je bila celotna družba postavljena pred nove izzive vezane na epidemiološko globalno krizo, ki jo je spodbudila okužba z virusom Covid-19. Kako smo se ljudje nanjo odzivali tekom karantene in po njej ter kako se velja s takšnimi in podobnimi epidemijami odzivati v prihodnje bomo spregovorili z naturopatinjo Eriko Brajnik.

* * *

Erika Brajnik, prihaja iz Gorice (Italija). Njena prvotna univerzitetna izobrazba je bila humanistične narave, a že med študijem jo je najbolj zanimala Renesansa, ki je poudarjala pomembnost človeka kot bitja, ki razmišlja, ki odgovarja zase in ki ima velik potencial v sebi. V stilu: »Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.« Kot samouk se je začela zanimati za tradicionalno kitajsko medicino (TKM), fitoterapijo (zdravljenje z zelišči), refleksno masažo stopal, floriterapijo (Bachove cvetne esence), aromaterapijo, Tui-na masažo …

Ker je želela svoje znanje uradno ovrednotiti, je najprej opravila nekaj tečajev in izpitov v Ljubljani, svojo študijsko pot pa je nadaljevala na fakulteti v Italiji (Turin), smer Naturopatija. To je podružnica švicarske naturopatske fakultete in zveze, ki poučuje in formira naturopate. V Švici je namreč naturopat enakovreden osebnemu zdravniku in ta dva običajno sodelujeta. Svojo študijsko pot neprekinjeno izpopolnjuje z dodatnimi izobraževanji, po večini v Italiji (Turin, Milan, Rim, Padova, Bologna), zaključiti pa jo namerava z magisterijem. Je tudi članica evropskega naturopatskega združenja Reformed aisbl in vodja Naturopatskega centra Erike Brajnik - Saeka v Ajdovščini.

* * *

Vstopnina: 3 €

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy