2021

Spletna predstavitev zbornika (prenos v živo)

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

ZBORNIK spletna predstavitev 600x400

Kdo bi si bil pred letom dni mislil, da bo praznovanje našega 40-letnega delovanja in 40. koncertne sezone Glasbenega abonmaja ovito v tančico prepovedi in omejitev, ki nam jih že vse od lanskega marca narekuje epidemiološka situacija. Nič kaj slavnostno leto pa smo v Kulturnem domu Nova Gorica kljub temu izkoristili za izdajo bogatega poljudnostrokovnega zbornika, ki obeležuje našo štiridesetletno kontinuirano zgodbo kulturno-umetniškega in vzgojnega glasbenega poslanstva s posebnim fokusom na izginjajoči glasbeni kritiki.

Zaradi omejitev bomo v luči preprečevanja možnosti širjenja okužbe z virusom Covid-19 predstavitev izpeljali v živo prek spleta. Spremljali nas boste lahko  v četrtek, 4. februarja 2021, ob 11. uri, na našem Facebook profilu in YouTube kanalu.

Poleg naše direktorice in umetniške vodje glasbenih programov gospe Pavle Jarc, bosta vsebino predstavili še Tatjana Gregorič, muzikologinja, novinarka in glavna urednica zbornika ter Metka Sulič, muzikologinja, publicistka in avtorica nekaterih prispevkov v zborniku. Predstavitev publikacije bosta z glasbo obogatila pianistka Meta Fajdiga ter Boštjan Simon, saksofonist in umetniški vodja mednarodnega srečanja saksofonistov SAXGO.

Pridružite se nam na tem, za glasbo nekoliko neobičajnem dogodku, ki bo navkljub epidemiološko pogojenem načinu življenja pod žaromete postavil novogoriško koncertno hišo, edino na Primorskem, ki že štiri desetletja nepretrgoma uresničuje programsko strategijo na področju resne glasbe. Vabljeni!

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy