SLOVENSKI TEDEN FILMA 2020

stf www banner SFC WWW

Mislimo film, podprimo film!
8.–13. november 2020

Slovenski filmski center od leta 2010 sistematično podpira kakovostne programe filmske vzgoje, lani je vzpostavil še eno novo stalnico – Slovenski teden filma. Ta se bo vsako leto odvil v tednu okrog rojstnega dne Franceta Štiglica, 12. novembra, mlademu občinstvu pa omogočil, da se posveti filmski umetnosti in ustvarjalnosti. V ta namen bo Slovenski filmski center omogočil ogled izbranih slovenskih mladinskih filmov nekoč in danes na dosegljivih nosilcih, da bodo otroci in mladostniki lahko doživeli tudi tisto pravo filmsko izkušnjo in se srečali s slovensko filmsko dediščino.

Zaradi epidemiološke slike in dane situacije, v kateri smo se znašli, pa bomo letošnjo, drugo edicijo Slovenskega tedna filma izvedli na spletu, v sodelovanju z Bazo slovenskih filmov.

Nabor domačih filmov:

  • Grajski biki, režija Jože Pogačnik (1967); na nosilcu MPG4 ali bluray (plošček)

  • Sreča na vrvici (digitalizirana in restavrirana različica), režija Jane Kavčič (1977); na nosilcu DCP ali bluray (plošček)

  • Vesna, režija František Čap (1953); na nosilcu MPG 4 ali bluray (plošček)

  • Razredni sovražnik, režija Rok Biček (2013); na nosilcu DCP

  • Pojdi z mano, režija Igor Šterk (2016); na nosilcu DCP

  • Gremo mi po svoje, režija Miha Hočevar (2010); na nosilcu MPG 4

Za vse te filme bodo na spletni strani SFC na voljo tudi študijska gradiva za pogovore in možnosti preučevanja filmov pri filmski vzgoji in izobraževanju. 

Za filme Grajski biki, Sreča na vrvici in Vesna je cena za spletni ogled filma 1 EUR na učenca, za filme Gremo mi po svoje, Pojdi z mano in Razredni sovražnik pa je cena za spletni ogled filma 2 EUR na učenca.

Zaradi lažje organizacije zaprtih spletnih šolskih projekcij vas prosimo, da na elektronski naslov pr@sfc.si, za izbrane filme, pošljete natančen datum, uro, število učencev in kontakt odgovorne osebe do najpozneje torka, 3. 11. 2020. Po prejemu vaše potrditve, vam bomo poslali ustrezna navodila ter vse potrebno za nemoten spletni ogled izbranih filmov.

Tudi letos bo Slovenski filmski center omogočil, da bo Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev v sodelovanju z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo ter Filmskim studiem Viba film pripravila tri kratke filme o filmskih poklicih (režiser, animator, filmski igralec), ki bodo dopolnili nabor filmov o scenaristu, montažerju, producentu, direktorju fotografije in oblikovalcu zvoka), ki so nastali lani. Slovenskim šolam bodo filmi o poklicih brezplačno na voljo za ogled v razredu in bodo dostopni na posebnih spletnih povezavah.

Slovenski teden filma nastaja s podporo Ministrstva za kulturo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Zavoda republike Slovenije za šolstvo.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy