Med zvoki krajev

Nei suoni dei luoghi 2020 600x400

Kulturni dom Nova Gorica se že vrsto let vključuje v različne čezmejne projekte, saj verjamemo, da umetnost ne pozna meja, glasba pa sploh ne prevodov. Eden takih je tudi festival Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi, ki se v organizaciji društva Progetto Musica iz Vidma odvija že od leta 1999. Koncerti tega posebnega poletnega festivala z glasbo plemenitijo kulturno dediščino številnih zanimivih krajev dežele Furlanije-Julijske krajine in prostora naše Goriške regije.

Od leta 2020 si po dolgem in izjemnem delu nekdanjega umetniškega vodje Enrica Bronzija, umetniško krmilo festivala podajata svetovno priznani violinist Stefan Milenković in furlanska violinistka Valentina Danelon. Festival se je v letih od čezmejnega projekta s prizorišči med Slovenijo in Italijo dvignil na mednarodno raven z dodatnimi prireditvenimi lokacijami na Hrvaškem in v Avstriji. Njegova izjemnost, poleg tega, da z univerzalnim jezikom glasbe odkriva in vrednoti kulturno dediščino omenjenih ozemelj, je tudi prepletanje dela že uveljavljenih glasbenikov z vzpenjajočimi zvezdami italijanskega, slovenskega in balkanskega akademskega glasbenega sveta.

Kulturni dom Nova Gorica, dolgoletni partner pričujočega festivala, se v zgodbo vključuje z gostovanji italijanskih glasbenikov na prizoriščih slovenskega obmejnega prostora ter gostovanji slovenskih glasbenikov in glasbenih skupin na italijanskem delu taistega ozemlja. Festivalski koncerti so marsikdaj obogateni z brezplačnimi vodenimi ogledi sugestivnih lokacij in lokalno eno-gastronomsko ponudbo.


ARHIV:

Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi 2020
Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi 2019

Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi 2018
Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi 2017
Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi 2016
Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi 2015 
Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi 2014 
Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi 2001-2013
 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy