MOJSTRSKI TEČAJI

Profesorji:


Matjaž Drevenšek
(Slovenija) je redni profesor za saksofon in prodekan na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, solist in komorni glasbenik, član Zagrebškega kvarteta saksofonov ter drugih zasedb, s katerimi nastopa po Evropi, Južni Ameriki, Aziji, Kanadi in ZDA. Kot solist igra z vodilnimi simfoničnimi in pihalnimi orkestri doma in v tujini (Francija, Hongkong, Hrvaška, ZDA), hkrati je solo saksofonist Orkestra Slovenske filharmonije. Sodeluje v žirijah na domačih in mednarodnih tekmovanjih mladih glasbenikov. Krstno je izvedel prek 50 skladb domačih in tujih avtorjev, sodeloval je pri 19 diskografskih izdajah. Predsedoval je Glasbenemu društvu Saksofonija, ki je poleti 2006 gostilo 14. svetovni kongres saksofonistov, in Zvezi glasbene mladine Slovenije. Od leta 2004 je umetniški vodja Mednarodnih srečanj saksofonistov in Mednarodnega tekmovanja saksofonistov v Novi Gorici.
www.zagrebsax4.netJean-Denis Michat (Francija) je na Pariškem glasbenem konservatoriju diplomiral iz saksofona, pa tudi iz kompozicije, analize, zgodovine glasbe in novih tehnologij. Pri 25-ih je postal profesor saksofona na Državnem konservatoriju v Lyonu, potem tudi asistent na Pariškem konservatoriju. Vodi mojstrske tečaje za študente in pedagoge v Franciji in tujini ter predava na poletni šoli za saksofoniste v francoskem Gapu in poletni akademiji »Habanera« in je član žirij na mednarodnih tekmovanjih. Prepoznaven je po kakovostni izvedbi priredb klasičnih del, saj namenja veliko pozornosti transkripcijam tega dela glasbene literature. Kot vodilni umetnik sodeluje pri razvoju in promociji saksofona japonskega proizvajalca Yanagisawe. Premierno je izvedel dela slovitih skladateljev, kot so Stockhausen, Mantovani, Ton That Tiêt, Escaich, Levy, Merah, uveljavlja pa se tudi kot skladatelj.
www.jdmichat.comMiha Rogina (SIovenija),
v reviji The Sax predstavljen kot ‘Najboljši saksofonist današnje mlajše generacije’, slovi po svojih inovativnih interpretacijah glasbenih del. Je dobitnik 1. nagrade na nič manj kot 10 mednarodnih tekmovanjih. Sodeloval je z mnogimi danes vodilnimi glasbeniki kot Pierre Boulez in Fabio Luisi ter nastopil na velikih mednarodnih koncertnih odrih po Evropi, Aziji, Ameriki in Afriki. Študij saksofona je začel v Ljubljani pri prof. Matjažu Drevenšku in ga nadaljeval v Franciji pri prof. Jean-Yves Fourmeauju, prof. Vincent Davidu in na prestižnem CNSM de Paris pri prof. Claude Delangleu, kjer je diplomiral z najvišjimi odlikami. Študiral je tudi na sloviti Eastman School of Music v ZDA. Kot aktivni komorni glasbenik redno sodeluje s koncertno pianistko Sae Lee, s katero nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Miha Rogina je docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

* * * * *

Korepetitor:

Zoltan Peter (SIovenija) je študij klavirja pričel v razredu prof. Arba Valdme na Akademiji umetnosti v Novem Sadu, zaključil pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot solist, komorni glasbenik in klavirski spremljevalec mnogih vrhunskih glasbenikov nastopa v Sloveniji in tujini, z obsežnim repertoarjem sodeluje na domačih in mednarodnih mojstrskih tečajih ter tekmovanjih. Poleg koncertne in pedagoške dejavnosti vodi seminarje za učence, učitelje klavirja in korepetitorje.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy