Otroške likovne ustvarjalnice

V Mestni galeriji Nova Gorica že vrsto let skrbimo za populariziranje vizualne umetnosti tudi med otroki in mladimi s skrbno izbranim pedagoškim programom. Pod vodstvom domačih likovnih umetnikov na brezplačnih ustvarjalnicah otroci vseh starostnih stopenj spoznavajo in uživajo v umetnosti, poleg tega pa razvijajo svojo ustvarjalnost, estetsko zaznavanje, komunikacijo, ročne spretnosti in spodbujajo domišljijo. Zadovoljstvo otrok in njihovih mentorjev nas utrjuje v prepričanju, da smo na pravi poti. To je za nas velika vzpodbuda in zaveza, da tudi v prihodnje nadaljujemo to pomembno poslanstvo.

 

Otroške likovne ustvarjalnice v sezoni 2014/15

  • 6.—17. oktober 2014

Amedea Fjoreli: Risba
V okviru zanimivih desetih otroških ustvarjalnic v okviru Tedna otroka 2014 bodo otroci spoznavali risbo. Ustvarjalnice temeljijo na individualnem ustvarjalnem delu brez prisile, s čimer otroke motiviramo h kreativnemu delu. Otrokom pomagajo razvijati motorične sposobnosti in odnos do različnih materialov.

  • 17.—22. december 2014

Ana Zavadlav: Izdelovanje voščilnic in prazničnih okraskov
Leto 2014 bomo v Mestni galeriji Nova Gorica zaključili z otroškimi ustvarjalnicami, kjer bodo udeleženci pod vodstvom Ane Zavadlav izdelovali čimlepše okraske za božično jelko ali pa voščilnice, s katerimi bodo polepšali praznike staršem, prijateljem, sorodnikom...

  • 13.—23. februar 2015

Ivan Rob in Amedea Fjoreli: Risba
V okviru februarskih ustvarjalnic bodo otroci spoznavali risbo in ustvarjali na temo pusta. Ustvarjalnice temeljijo na individualnem ustvarjalnem delu brez prisile, s čimer otroke motiviramo h kreativnemu delu. Otrokom pomagajo razvijati motorične sposobnosti in odnos do različnih materialov.

  • 16.—20. marec 2015

Amedea Fjoreli: Izdelovanje papirja
V okviru marčevskih ustvarjalnic bodo otroci sami izdelali ročno izelan papir.
 

  • 8.—19. junij 2015

Petra Doljak: Magična moč ponovne uporabe

Informacije o otroških likovnih ustvarjalnicah: 

Mateja Poljšak Furlan 

T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija(at)kulturnidom-ng.si 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy