Otroške likovne ustvarjalnice

V Mestni galeriji Nova Gorica že vrsto let skrbimo za populariziranje vizualne umetnosti tudi med otroki in mladimi s skrbno izbranim pedagoškim programom. Ob aktualnih razstavah organmiziramo vodene oglede in delavnice za predšolsko, osnovnošolsko in srednješolsko populacijo. Namen pedagoško-galerijskih dejavnosti je učence naučiti opazovanja in približati galerijo kot prostor, kjer je predstavljena umetnost. Poleg tega pa otroci vseh starostnih stopenj pod vodstvom domačih likovnih umetnikov na brezplačnih ustvarjalnicah razvijajo svojo ustvarjalnost, estetsko zaznavanje, komunikacijo, ročne spretnosti in spodbujajo domišljijo. Zadovoljstvo otrok in njihovih mentorjev nas utrjuje v prepričanju, da smo na pravi poti. To je za nas velika vzpodbuda in zaveza, da tudi v prihodnje nadaljujemo to pomembno poslanstvo, ki udeležence doživljajsko obogati in ob strokovnem vodstvu pomaga pri razvijanju likovne govorice. 

Otroške likovne ustvarjalnice v sezoni 2015/16

  • 5.—16. oktober 2015

Anja Kranjc: Risba 

Mestna galerija Nova Gorica ob Tednu otroka pripravlja ustarjalnice, ki bodo vsebinsko usmerjene na letošnjo temo Nekaj ti moram povedati. Otroci bodo na desetih likovnih ustvarjalnicah ustvarjali pod mentorstvom umetnice Anje Kranjc.

  • 6.—13. november 2015

Petra Doljak: Magična moč ponovne uporabe

Novembrske delavnice bodo nekoliko okoljevarstveno obarvane. Z NOWAst3 bomo raziskovali neskončne možnosti ponovne uporabe, se učili različnih ročnih spretnosti in uporabe orodji, spoznavali vrste odpadkov ter ustvarjalno in uporabno razmišljali.

  • 10.—18. december 2015

Amedea Fjoreli: Izdelovanje voščilnic in prazničnih okraskov
Leto 2015 bomo v Mestni galeriji Nova Gorica zaključili z otroškimi ustvarjalnicami, kjer bodo udeleženci pod vodstvom Amedeje Fjoreli izdelovali čimlepše okraske za božično jelko ali pa voščilnice, s katerimi bodo polepšali praznike staršem, prijateljem, sorodnikom...

  • 7.—25. marec 2016

Amedea Fjoreli: Izdelovanje papirja
V okviru marčevskih ustvarjalnic bodo otroci sami izdelali ročno izelan papir.

  • 9.—27. maj 2016

Ivan Rob: Risba
V okviru majskih ustvarjalnic bodo otroci risali izbrane motive v galeriji, lahko pa tudi zunaj v naravi.

  • 13.—17. junij 2016

Amedea Fjoreli: Tisk na majice
V zadnji seriji likovnih ustvarjalnic v šolskem letu 2015/16 bo Amedea Fjoreli otroke seznanila s tehniko sitotiska, ena najbolj razširjenih sodobnih grafičnih tehnik. Gre za dokaj preprosto tehniko permanentnega tiskanja poljublnih motivov na tekstil. Vsak udeleženec bo tako najprej preko sita natisnil osnovni motiv na majčko, nato pa bodo otroci ustvarili svoje motive (žige), ki jih bodo dotiskovali na blago.

Informacije o otroških likovnih ustvarjalnicah: 

Mateja Poljšak Furlan 

T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija(at)kulturnidom-ng.si 

Arhiv ustvarjalnic:

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy