KOLEDAR DOGODKOV

Festival ECHOS: KONCERT MLADIH GLASBENIKOV

Coroninijev dvorec, Šempeter pri Gorici

Coronini 18

V Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici bodo na četrtem koncertu nastopila mlada glasbenika v novonastalem čezmejnem duu: Italijan Leonardo Franz na klarinetu in Slovenec Gregor Dešman na klavirju.

Pred koncertom, ob 20.00 uri bo organiziran voden ogled po razstavi o goriški rodbini Coronini. Po koncertu bo potekala degustacija lokalnih jedi izpod rok aktiva kmečkih deklet in žena.

Leonardo Franz je z odliko zaključil študij klarineta na klasičnem liceju in Konservatoriju v Vidmu, kjer obiskuje dveletni program umetniške interpretacije, vpisan pa je tudi na Medicinsko fakulteto v Vidmu. Udeležil se je vrste mojstrskih tečajev, seminarjev in usposabljanj ter pogosto nastopal na koncertih kot solist ali z orkestrom. Sodeloval je tudi z Malim festivalom Furlanije Julijske krajine.

Pianist Gregor Dešman (1988) se po uspešno zaključenem študiju na Akademiji za glasbo v Ljubljani izobražuje na specialističnem podiplomskem študiju na zagrebški glasbeni akademiji pri prof. Rubenu Dalibaltyanu. Pohvali se lahko s Prešernovo nagrado Akademije za glasbo ter številnimi drugimi mednarodnimi nagradami in priznanji.

Glasbenika bosta predstavila skladbe F. Liszta, V. Ukmarja, R. Schumanna, L. Beria, P. Hindemitha in F. Poulenca.

Promoviranje čezmejnega teritorialnega razvoja, vrednotenje dostopa do kulture in kulturne produkcije, podpiranje mladih ter premoščanje fizičnih, političnih in mentalnih pregrad, to ostajajo cilji druge izvedbe čezmejnega glasbenega festivala ECHOS, v sklopu katerega bo izpeljanih 14 koncertov (6 v Sloveniji in 8 v Italiji) za spodbujanje novih oblik sodelovanja na kulturnem področju med Furlanijo Julijsko krajino in Slovenijo. Festival bo potekal na skrbno izbranih krajih s posebno arhitekturno, umetniško in kulturno dediščino, kjer bodo ob tej priložnosti organizirani tudi vodeni ogledi ter okušanje tradicionalnih lokalnih jedi in vina. Vse aktivnosti festivala - obisk koncertov, vodenih ogledov, degustacij in delavnic - so za obiskovalce brezplačni.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Centro Culturale di Nova Gorica è membro di
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS