KOLEDAR DOGODKOV

Festival ECHOS: KONCERT MLADIH GLASBENIKOV

Grad Dobrovo, Goriška brda

dobrovo iz trt

V Goriških brdih bodo v gradu Dobrovo na petem koncertu nastopile mlade glasbenice v novonastalem čezmejnem triu: Slovenka Kristina Seražin na saksofonu in Italijanki Martina Morello na klarinetu ter Carolina Perez Tedesco na klavirju. Koncert bo snemal radio RTV Slovenija.


Pred koncertom, ob 20.00 uri bo organiziran voden ogled po grajskih razstavah in galeriji slikarja Zorana Mušiča. Po koncertu bo potekala degustacija lokalnih briških jedi na grajskem dvorišču.


Pianistka Carolina Pérez Tedesco se je po maturi na Znanstvenem liceju vpisala na dveletno specializacijo na Konservatoriju v Trstu. Prejela je vrsto priznanj, vključno s 1. nagrado na VI. reviji "I Giovani e l’Arte" Epte v Rimu. Kot Erasmusova štipendistka je študirala na dunajskem Konservatorium Privatuniversität. Od leta 2013 obiskuje Mednarodno akademijo za komorno glasbo v Devinu v duetu z violončelom.

Martina Morello je diplomirala iz klarineta na Konservatoriju v Vidmu z najvišjo oceno, od leta 2012 pa študira klarinet na Konservatoriju v Nici pri profesorju Michelu Lethiecu. Redno nastopa z Orkestrom mladih talentov Ernst & Young ter obiskuje magistrski tečaj na Visoki šoli za glasbo v Lozani. Decembra 2013 je v duetu s prof. Davidom Teodorom nastopala na koncertu v gledališču La Fenice v Benetkah.

Saksofonistka Kristina Seražin (1990) je diplomirala na Konservatoriju za glasbo na Dunaju pri prof. Larsu Mlekuschu, po končani študijski izmenjavi na Visoki šoli za umetnosti Amsterdam pri prof. Arnu Bornkampu se je vrnila na Dunaj in pridobila magistrski naslov Bachelor of Arts. Študij nadaljuje na visoki šoli za glasbo in teater v Münchnu.

Trio bo predstavil skladbe B. Mantovanija, J. Brahmsa, B. Puciharja in F. Poulenca.




Promoviranje čezmejnega teritorialnega razvoja, vrednotenje dostopa do kulture in kulturne produkcije, podpiranje mladih ter premoščanje fizičnih, političnih in mentalnih pregrad, to ostajajo cilji druge izvedbe čezmejnega glasbenega festivala ECHOS, v sklopu katerega bo izpeljanih 14 koncertov (6 v Sloveniji in 8 v Italiji) za spodbujanje novih oblik sodelovanja na kulturnem področju med Furlanijo Julijsko krajino in Slovenijo. Festival bo potekal na skrbno izbranih krajih s posebno arhitekturno, umetniško in kulturno dediščino, kjer bodo ob tej priložnosti organizirani tudi vodeni ogledi ter okušanje tradicionalnih lokalnih jedi in vina. Vse aktivnosti festivala - obisk koncertov, vodenih ogledov, degustacij in delavnic - so za obiskovalce brezplačni.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Centro Culturale di Nova Gorica è membro di
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS