KOLEDAR DOGODKOV

Festival ECHOS: KONCERT MLADIH GLASBENIKOV

Vila Moretti, Tarcento, Italija

TARCENTO coia

Zaradi slabe vremenske napovedi spreminjamo prizorišče koncerta: iz gradu Coia (na fotografiji) se selimo v vilo Moretti, prav tako v Tarcentu (I), kjer bo druga postaja čezmejne glasbene karavane, festivala ECHOS - Čezmejni odmevi 2014. To bo prvi koncertni dan namenjen mladim glasbenikom. Nastopili bodo: Godalni kvartet Accademia in Carolina Perez Tedesco (klavir). Novonastali čezmejni mladi kvintet bo igral skladbe: M. Mlakarja* (krstna izvedba), F. Mendelssohn-Bartholdyja, A. DvořÁka.


Po maturi na Znanstvenem liceju se je pianistka Carolina Pérez Tedesco vpisala na dveletno specializacijo na Konservatoriju v Trstu. Prejela je vrsto priznanj vključno s 1. nagrado na VI. reviji "I Giovani e l’Arte" Epte v Rimu. Kot Erasmusova štipendistka je študirala na dunajskem Konservatorium Privatuniversität. Od leta 2013 obiskuje Mednarodno akademijo za komorno glasbo v Devinu v duu z violončelom.

Godalni kvartet Accadémia se je oblikoval leta 2009. Svoj prvi celovečerni koncert je izvedel leto kasneje in od takrat redno koncertira tako doma kot v tujini. Nastopali so z različnimi glasbeniki in s poljskim jazz saksofonistom G. Piotrowskim ob predsedovanju Poljske Evropski uniji. So prejemniki študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo Ljubljana in drugih pomembnih nagrad.


Promoviranje čezmejnega teritorialnega razvoja, vrednotenje dostopa do kulture in kulturne produkcije, podpiranje mladih ter premoščanje fizičnih, političnih in mentalnih pregrad, to ostajajo cilji druge izvedbe čezmejnega glasbenega festivala ECHOS, v sklopu katerega bo izpeljanih 14 koncertov (6 v Sloveniji in 8 v Italiji) za spodbujanje novih oblik sodelovanja na kulturnem področju med Furlanijo Julijsko krajino in Slovenijo. Festival bo potekal na skrbno izbranih krajih s posebno arhitekturno, umetniško in kulturno dediščino, kjer bodo ob tej priložnosti organizirani tudi vodeni ogledi ter okušanje tradicionalnih lokalnih jedi in vina. Vse aktivnosti festivala - obisk koncertov, vodenih ogledov, degustacij in delavnic - so za obiskovalce brezplačni.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Centro Culturale di Nova Gorica è membro di
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS