KOLEDAR DOGODKOV

TERMINUS IN OCULU

Koncertna dvorana Glasbene šole Nova Gorica

Terminus 2014

 

Astrid Kukovič, oboa
Ester Nives Škvorc, klarinet
Tilen Lebar, saksofon

O izvajalcih

Trio Terminus in onculu, kar v prevodu pomeni konec v začetku, je v okviru Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani začel delovati leta 2012 pod mentorstvom prof. Tadeja Keniga. Z nenavadno zasedbo želijo različne barve instrumentov približati običajnemu pihalnemu triu, kjer vlogo fagota zamenja saksofon. Potreba po ustvarjanju nove, kot tudi poustvarjanju že obstoječe glasbe, je združila mlade glasbenike v enovito celoto.

Astrid Kukovič je svoje prve glasbene korake pričela z učenjem kitare, kateri se je kmalu pridružila flavta in na koncu še oboa. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor z glavnim predmetom oboa, najprej pri prof. Anji Gral, nato pa pri prof. Tomasu Žgancu. Leta 2010 je z odliko maturirala. Letos obiskuje prvi letnik magistrskega študija oboe na Akademiji za glasbo pri prof. Mateju Šarcu. Sodeluje z različnim orkestri (pihalni in simfonični orkester SGBŠ, orkester SNG Maribor). Astrid je prejemnica srebrne in zlate plakete na tekmovanju TEMSIG in 1. nagrade na mednarodno tekmovanje v Požarevcu. Kot kitaristka je prejela dve srebrni plaketi na Mörskem festivalu kitare, na tekmovanju TEMSIG pa je v kategoriji solfeggio prejela dve zlati in srebrno plaketo. Dodatno se je izobraževala pri Maji Kojc, Irmgard Anderl Krajter, Petri Rainer, Guyu Poratu in Emmanuelu Abühlu.

Ester Nives Škvorc obiskuje prvi letnik magistrskega študija klarineta na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Slavka Goričarja. Glasbeno pot je pričela na glasbeni šoli Ormož, kjer se je učila klarinet, klavir in saksofon. Z učenjem klarineta je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor v razredu prof. Damjana Kolariča ter ga leta 2010 z odliko končala. Izpopolnjevala se je na seminarjih in poletnih šolah pri priznanih klarinetistih: F. Silveira, E. Daniels, R. Riseling, P. Beltramini, H. Swimberghe, M. Bekavac, J. Kotar. Ne tekmovanju TEMSIG je prejela dve srebrni priznanji. V času študija je nastopala kot solistka, komorna glasbenica, solistka s pihalnim orkestrom in koncertna mojstrica pihalnega orkestra.

Program

Elliot Carter: Canon for 3 
Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento št. 2, KV 439b 
Ana Petrovič: Jack the ripper
Georges Auric: Trio za oboo, klarinet in fagot 

***

Darius Milhaud: Pastorale 
Tilen Lebar: Le plus de jouir 
Jacques Ibert: Cinq pieces en trio    

Vstop prost.

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Centro Culturale di Nova Gorica è membro di
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS