ECHOS - ČEZMEJNI ODMEVI

5   2   3

 Oglejte si celotno fotogalerijo prvega dela Glasbenega tabora ECHOS 2014

FOTO: Matej Vidmar

echos splet koledar14

VSI KONCERTI IN SPREMLJEVALNE AKTIVNOSTI ZNOTRAJ
FESTIVALA SO BREZPLAČNE!

Kulturni dom Nova Gorica je poleg italijanskih partnerjev društva Progetto Musica in slovenskega partnerja Kosovelov dom Sežana vključen v projekt ECHOS – Čezmejni odmevi financiran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija – Italija 2007-2013. Dvoletni projekt ima za seboj uspešno prvo edicijo festivala ECHOS – Čezmejni odmevi, ki se je v poletnih mesecih leta 2013 odvijala na območju Furlanije Julijske krajine, Goriške in kraško-obalnega področja. Festival je sestavljalo šest koncertov uveljavljenih slovenskih in italijanskih glasbenih skupin ter osem koncertov mladih glasbenikov starih do trideset let. Le ti so bili izbrani preko razpisane avdicije, svoje znanje pa so kasneje kalili na pomladanskem glasbenem taboru, kjer so skupaj z mentorji sooblikovali festivalski program. Izbrani mladi glasbeniki so poleg izjemne priložnosti koncertiranja skupaj z italijanskimi  sovrstniki v novonastalih komornih skupinah sestavljenih prav ob tej priložnosti prejeli tudi denarno nagrado.

Pravkar pa smo zaključili novinarsko konferenco na kateri smo predstavili program letošnje izvedbe festivala. Za seboj imamo že izpeljani prvi del glasbenega tabora pod okriljem Kosovelovega doma Sežana. Šestnajst mladih čezmejnih glasbenikov je skupaj z mentorjema tabora, prof. Tomažem Lorenzom in prof. Robertom Turinom, pripravljalo izbran program za festivalske koncerte. Letošnja novost festivala ECHOS, na katero smo partnerji projekta izredno ponosni, bo krstna izvedba štirih novonastalih skladb, ki so jih napisali slovenski in italijanski skladatelji. Pred začetkom festivala mlade glasbenike čaka še drugi del tabora v Sežani in sicer med 27. in 29. junijem 2014. Nepozabna izkušnja dobro organiziranega tabora, kakovostnega izbranega programa in mladosti čezmejnih glasbenikov prispeva k ustvarjanju skupne odlične atmosfere, ki jo bo zagotovo lahko začutilo tudi festivalsko čezmejno občinstvo.

Višek letošnje izvedbe festivala pa se bo odvil med 1. julijem in 28. avgustom 2014, ko bo na čezmejnem območju Slovenije in Italije odvilo 14 koncertov. Osem koncertov bo posvečenih mladim novonstalim čezmenim zasedbam, šest pa jih bo tvorilo tako imenovane proste koncerte že uveljavljenih glasbenih skupin, ki bodo igrale jazz-folk in klezmer glasbo ter glasbo in ples renesančnih dvorov. Podrobnejši program si lahko ogledate tukaj, v kratkem pa bo izšel tudi bogat katalog festivala, ki ga poleg glasbe tvorijo tudi brezplačne spremljevalne aktivnosti, kot so vodeni ogledi kulturno-zgodovinskih prizorišč, delavnice in degustacije lokalne kulinarike in vina.

Dvoletni projekt se bo zaključil s slavnostnim sklepnim dogodkom, ki pa naj za enkrat ostane še skrivnost.

echos splet uradna spletna tsran

echos splet sporocila za javnost

echos rezultat avdicija14


Arhiv ECHOS - Čezmejni odmevi 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS