NOVICE

ODPRTO SRCE GORIŠKE… HVALA!

Big image alt
photo: Matej Vidmar

Konec februarja smo Bevkovi nagrajenci iz leta 2013 združili moči in skupaj s Humanitarnim društvom KID Otrok otroku izpeljali dobrodelni koncert. Do danes smo zbrali 1.407 € v denarju, preko 260 litrov mleka in drugih stvari (oblekic, zamaškov, otroške opreme,…). Koncert »še vedno poteka«, saj se v društvu iz dneva v dan javljajo novi donatorji. Nekaj zbranih sredstev smo že namenili dijakinji gledališke gimnazije, ki se je z mamo znašla v hudi krizi. Zanjo se je zavzel tudi anonimni boter z mesečnim prispevkom. S konkretno pomočjo pa se danes v društvu trudijo za dve družini, ki sta pred deložacijo.

Na svoj način so se na našo pobudo odzvali tudi v Ljubljanskih mlekarnah, kjer bodo ob zaključku akcije Z litrom mleka do nasmeha, ki trenutno poteka tudi na Radiu Robin, humanitarnemu društvu podarili 10.000 litrov mleka.

Pomembno se nam zdi ob vsem tem izpostaviti čut za človeka v stiski, ki so ga izkazali dijaki novogoriške gimnazije. Poleg oblikovanja srčne celostne podobe, so se izkazali tudi pri pripravi dramskih nastopov in pomoči pri režiji celotnega dogodka.

Zatorej hvala vsem nastopajočim, sponzorjem in donatorjem, ki še danes dokazujejo, da dobrodelnost in sočutje nista le besedi na papirju. Humanitarnemu društvu KID Otrok otroku ob tem želimo še veliko uspeha in upamo, da zamisel skupne akcije le ni bila zadnja.

Utrinke prisrčne dobrodelne prireditve si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS