KOLEDAR DOGODKOV

MANCA V SVETU PLESA

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

2014_10_10_Manca v svetu plesa

.

MANCA V SVETU PLESA 
Plesna predstava za otroke
Potovanje okoli sveta v družbi najčudovitejših plesalk

 
Priredba po knjigi Plesalke sveta, avtorica Aurelie Hardy
Zgodba: Ajda Botolin, 10 letna plesalka
Koreografija, režija: Gordana Stefanovič-Erjavec
Kostumi: Teater Ponorelli
Soustvarjanje in ples:  Ema Ban, Ana Cizej, Nana Čulk, Klara Majcen, Alja Peček,Tia Eria Skrt, Ana Sodja, Ajda Botolin, Ajda Drnovšek, Neža Kranjc, Eva Leskošek, Ula Polutnik, Sara Praznik, Nika Tavzes, Iza Teršek, Špela Žičkar.


Zgodba o deklici Manci, ki zelo rada pleše in bi s plesom najraje objela cel svet. V svoji močni želji, da bi s plesom spoznala cel svet, na domači vrt prikliče čudežni balon, ki jji uresniči željo. Popelje jo  nad oblake, ki jo  s svojo belino in lahkoto spominjajo na bele baletke . Naenkrat se znajde med balerinami v Parizu. Občuduje jih in z njimi celo zapleše. V sončnem dnevu si zaželi spoznati temperamentne plese Španije. Čudežni balon jo spusti med plesalke flamenka, ki jo s svojim ritmom in plesom, ki spominja na slavne bikoborbe, prevzamejo. Zaželi si spoznati mistične plese daljnjega vzhoda. Tudi ta želja se ji uresniči. Balon jo odpelje na drugi konec sveta, kjer zapleše ples pahljač z Japonkami.  S Kitajkami spozna  zanimiv ples “thai chi , v  Indiji spozna malo očarljivo plesalko Aram. V Turčiji se pridruži trebušnim plesalkam ...
Radovedno se odpravi tudi  v Afriko, kjer jo balon spusti v afriško vas. V ritmu bobnov s plemenom zapleše ples sonca.  Zaželi si nazaj v Evropo, kjer jo balon spusti sredi zelene Irske, kjer na travniku najde deteljico s štirimi listi.  “Sreča,” pomisli. Nasproti ji pridejo  štiri zanimive irske plesalke ki jo naučijo živahnega irskega plesa. Od utrujenosti zaspi na travniku. Ptičje petje je zbudi na domačem vrtu ... ali so vse to bile samo sanje?
 
Trajanje: 40 min
Za prvi dve triadi osnovnih šol
 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS