KOLEDAR DOGODKOV

SEBASTJAN GREGO (kitara), NIKA HRIBAR (flavta) in TADEJA KRALJ (harfa)

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

.

Nika Hribar in Sebastjan Grego: Paso doble

Grego+Hribar splet1Nika Hribar se je začela učiti kljunasto flavto pri prof. Marijanu Kocjančiču. Učenje flavte je nadaljevala na GŠ Koper pri prof. Alenki Zupan. Po zaključeni nižji glasbeni šoli je študij nadaljevala na UG Koper. Sodelovala je na učnih urah vrhunskih flavtistov, se udeležila številnih seminarjev ter nasopala v Sloveniji in tujini. Sodelovala je v številnih komornih zasedbah in orkestrih (duo s klavirjem, trio in kvartet flavt, Pihalni orkester Koper, Šolski godalni orkester, Obalni komorni orkester, Orkester ZPGŠ, ...). Je članica kvarteta flavt Nereide, s katerim so koncertirale po Sloveniji in tujini ter se udeležile številnih mednarodnih tekmovanj. Posnele so tudi zgoščenko, ki jo je izdala GŠ Koper. Glasbeno pot je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu, kjer je z odliko tudi diplomirala. Trenutno poučuje flavto na GŠ Tolmin. Leta 2012-2014 je bila tudi 1. flavta primorskega simfoničnega orkestra Mladinska filharmonija NOVA. Nika se še naprej izpopolnjuje na strokovnih seminarjih in delavnicah na pedagoškem in koncertnem področju, ter koncertira solo in v različnih komornih sestavih na javnih prireditvah in koncertih.

Sebastjan Grego je pričel z igranjem kitare na tolminski glasbeni šoli pod vodstvom prof. Mirjane Antih Čebokli in šolanje nadaljeval na Umetniški gimnaziji Koper, kjer je bila njegova mentorica Tanja Brecelj Vatovec. Leta 2004 je bil sprejet na Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju v razred prof. Brigitte Zaczek pod vodstvom katere je leta 2011 uspešno magistriral. Leta 2010 se je izpopolnjeval na Conservatoire National v Strasbourgu pri prof. Alexisu Muzurakisu. Trenutno obiskuje lekcije Paola Pegorara in Adriana Del Sal na Segovia akademiji v Pordenonu. Uspešno se predstavlja na koncertih v Sloveniji, kot tudi Italiji in Avstriji. Med drugim je sodeloval z godalnim orkestrom »Nova«, s katerim je leta 2008 izvedel Giulianijev Koncert za kitaro in orkester št.1. Z violinistom Tymurjem Melnykom sta leta 2008 posnela Siete Canciones populares Espanolas skladatelja Manuela de Falle. Trenutno je pred izidom njegova prva samostojna zgoščenka.

Program:

Maximo Diego Pujol: Suite Buenos Aires
Pompeya
Palermo
San Telmo 

Heitor Villa Lobos: Bachianas Brasileira št. 5 

Astor Piazzolla: Histoire du Tango
Bordel 1900
Cafe 1930
Nightclub 1960 

Celso Machado: Musiques Populaires Bresiliennes
Sambossa
Pacoca
Pe de Moleque

Tadeja Kralj s HARFO splet1Tadeja Kralj (1992) je pričela s študijem harfe na šoli Glasbene matice v Trstu pri šestih letih in takoj pokazala ljubezen do glasbe in umetniški talent. Leta 1998 je v Firencah dosegla prvo nagrado na glasbenem tekmovanju »Mladi harfisti«. Od takrat redno nastopa na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Prejela je številne prve nagrade tako posamezno kot tudi v duu harf. Do leta 2005 je študirala pri prof. Tatiani Donis, nato s prof. Mario Grazio Trost Consoli in prof. Jasno Corrado-Merlak, od leta 2009 s prof. Patrizio Tassini. Pod njenim mentorstvom  je leta 2013 zaključila 1.akademsko stopnjo, leta 2016 pa še magistrirala na konservatoriju »J.Tomadini« v Vidmu. V šolskem letu 2014/15 se je v sklopu projekta Erasmus  izpopolnjevala na šoli Luca School of Arts v Leuvnu (Belgija) s prof. Lieve Robbroeckx. Večkrat sodeluje na revijah in kulturnih prireditvah slovenske manjšine v Italiji bodisi kot solistka bodisi v komornih zasedbah. Snemala je že za radio in televizijo (Rai, Radio TsA, Radio in Tv Koper-Capidistria). Od leta 2009 igra v orkestru harf »Ventaglio d'Arpe«, leta 2013 je sodelovala z orkestrom Nova Filharmonija iz Nove Gorice, sedaj pa redno sodeluje v orkestru Glasbene matice.

Program:

 Pearl Chertok: Around the Clock
 Ten past two
 Beige nocturne
 Harpicide at midnight

 Jacques Ibert: Reflets dans l'eau

 Astor Piazzolla: Cuatro estaciones portenas
 Verano (poletje)
 Invierno (zima)

 Felix Godefroid: Carnaval de Venise

Koncert bo v dvorani Frančiškanskega samostana.
Vstop je prost. Prostovoljni prispevki so namenjeni vzdrževanju samostana.

Več o celotnem programu:
Glasba z vrtov svetega Frančiška

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS