2020

GODALNI KVARTET DISSONANCE in THERESA PLUT, sopran

Large hall of the Nova Gorica Cultural Centre

8 KD 11.5.2020 600x400

STRING QUARTET DISSONANCE

Janez Podlesek, 1. violin
Jerica Kozole, 2. violin (AG)
Maja Rome, viola (AG)
Klemen Hvala, cello
THERESA PLUT, soprano

Godalni kvartet Dissonance sestavljajo violinista Janez Podlesek in Matjaž Porovne, violist Oliver Dizdarević Škrabar in violončelist Klemen Hvala. Člani orkestra Slovenske filharmonije so si po vzoru Godalnega kvarteta v C-duru, KV 465, Wolfganga Amadeusa Mozarta nadeli ime Dissonance, simbolizira pa poslanstvo ansambla, ki se posveča tako klasični literaturi kot tudi delom sodobnih skladateljev, zlasti slovenskih. 

Na novogoriškem odru se bo glasbenikom pridružila Theresa Plut. Koloraturna pevka kanadsko-slovenskega rodu sodi med naše najuspešnejše operne in koncertne pevke in kritike po svetu navdušuje s kristalno jasnim glasom z izrazitimi višinami, izjemnimi koloraturami ter dramatičnostjo izraza. Na njenem obsežnem repertoarju najdemo različna dela – od mojstrovin sakralne glasbe in samospevov do opere in broadwayjskih muzikalov. Za seboj ima številne nastope po Evropi, Aziji in Kanadi, odkar živi v Sloveniji, pa redno nastopa z najboljšimi tukajšnjimi zasedbami.

Izbrali so zanimiv program, kjer bomo lahko slišali tudi skladbo goriškega skladatelja Marjana Mozetiča, ki ga je pot pri štirih letih zanesla v Kanado, kjer velja za najbolj izvajanega kanadskega sodobnega skladatelja.


Okvirni program:
A. Schönberg: Godalni kvartet op. 10, št. 2, za kvartet in sopran
M. Mozetič: Walt Whitman Songs za godalni kvartet in sopran
L. van Beethoven: Godalni kvartet št. 11 v f-molu, »Il Serioso«

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS