DOCENTI MOJSTRSKEGA TEČAJA

FLORES 1042x1042 tecaj SLO

D O C E N T I   M O J S T R S K E G A   T E Č A J A

Strokovnjak starih strunskih glasbil, Rolf Lislevand sodi med vodilne in najizvirnejše osebnosti na področju stare glasbe. Kot solist in s svojim ansamblom je imel turneje po vsem svetu in posnel številne nagrajene albume za založniške hiše, kot sta ECM in Naïve (Astrée-Auvidis). Sodeluje z glasbeniki, kot je Jordi Savall. Zaposlen je kot profesor na Visoki šoli za glasbo v Trossingenu in na CNSMD v Lyonu. Redno vodi mojstrske tečaje za lutnjo in improvizacijo.

Rolf Lislevand 1 M

Edinstveni skladatelj in kitarist Dušan Bogdanović se je posvečal raziskovanju različnih glasbenih zvočnosti, ki se izražajo v njegovem slogu kot sinteza klasične, jazz in ljudske glasbe. Redno je angažiran na svetovnih turnejah kot solist ali v sodelovanju z glasbeniki, kot so Charlie Haden, James Newton in Milcho Leviev. Posnel je okrog 20 albumov. Na Univerzi Južne Kalifornije, Konservatoriju San Francisco in na Visoki šoli za glasbo v Ženevi je poučeval kitaro, kompozicijo in improvizacijo. Njegovo knjigo Counterpoint for Guitar, with Improvisation in the Renaissance Style and Study in Motivic Metamorphosis je leta 1996 izdala založniška hiša Berben Editions.

Dusan Bogdanovic 2 M

Jean-Yves Haymoz je profesor teorije stare glasbe (kontrapunkt, retorika, notacija) na Visoki šoli za glasbo v Ženevi in upokojeni profesor s CNSMD v Lyonu. Posebej je znan po svojem pionirskem delu na področju renesančne polifonske improvizacije, o kateri je napisal številne prispevke, se udeleževal konferenc in vodil delavnice na to temo po vsej Evropi in Japonski. Organist in pevec je umetniški vodja ansambla Alternatim in so-ustanovitelj zasedbe Le Chant sur le Livre.

Jean Yves Haymoz M

Kitarist in lutnjist Bor Zuljan redno koncertira kot solist, s svojo skupino La Lyra, kot tudi z drugimi ansambli. Od leta 2011 je bil zaposlen kot raziskovalni asistent na Visoki šoli za glasbo v Ženevi na projektu Improvizacija renesančnih fantazij na lutnji, ki je bila tema njegove doktorske disertacije. Je profesor za lutnjo na Konservatoriju v Ženevi, predava na konferencah in vodi mojstrske tečaje o improvizaciji na ustanovah, kot so Schola Cantorum Basiliensis v Baslu in Fundaciji Giorgio Cini v Benetkah.

Bor Zuljan Nika Zuljan M

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy