KULTURNA STIČNA TOČKA

KIT 600x400 ST

V stavbi Železniške postaje v Novi Gorici, ob znamenitem trgu Evrope, najbolj nazornem stičišču Nove Gorice in Gorice, je Kulturni dom Nova Gorica v sodelovanju z Zavodom AREA57/15 in Kulturnim domom Gorica odprl čezmejno Kulturno-informacijsko točko (KIT) za Novo Gorico in sosednjo Gorico.

URNIK

Namenjena je prebivalcem obeh Goric in širšega goriškega prostora ter turistom, ki prihajajo posamezno ali v večjih skupinah na Trg Evrope, a se prepogosto ustavijo le-tam in redko zaidejo v center Nove Gorice in Gorice. Njeno poslanstvo je nudenje kulturnih in turističnih informacij, ki se nanašajo na Novo Gorico in sosednjo Gorico ter celotno Slovenijo in regijo Furlanijo-Julijsko krajino. KIT se nahaja na zelo strateški poziciji, kjer so „vrata v Slovenijo“, saj je ravno na železniški postaji, tik ob trgu Evrope, velik pretok turistov z vsega sveta, ki si pridejo bodisi ogledat trg Evrope in železniško postajo, bodisi ravno tukaj prvič vstopijo v Slovenijo in gredo z vlakom do najpomembnejših destinacij v Sloveniji, kot so Bled, Bohinjska Bistrica ali Ljubljana.

TRGOVINICA S SPOMINKI

collage1

V prostorih KIT-a smo odprli trgovinico s spominki z izdelki domače in umetne obrti ter zanimivimi knjigami o tem območju. Čezmejno Kulturno-informacijsko točko si je 13. maja 2017 na obisku v Gorici in Novi Gorici prišel ogledat tudi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani.

E-mail: 
kitng.go(at)gmail.com

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy