FILM

 20190827 110929 PRETAPECIRANI SEDEZI 2


Umetniški film

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica je že vrsto let prizorišče umetniškega filma.

Paradni konj je tudi letos, kot doslej, abonmajski program FILMSKO GLEDALIŠČE, ki ima na Goriškem že dolgo tradicijo. Z njim želimo predstaviti dosežke sodobne in aktualne filmske umetnosti, pri čemer pa nismo pozorni le na kakovost izbranih del, pač pa tudi na vsebinsko, avtorsko, geografsko, kulturno in žanrsko raznolikost. 

Poleg Filmskega gledališča ljubiteljem filma na ogled ponujamo tudi druge kratke zaokrožene filmske cikle neodvisne filmske produkcije:

Za otroke in mlade

Obisk kina je vselej posebno doživetje tudi za otroke in mladino. Ti lahko izbor kakovostnih, njim primernih filmov sodobne produkcije, ki spodbujajo ustvarjalnost in pogovor o univerzalnih temah, kot so družina, ljubezen, odnosi, prijateljstvo ipd., najdejo v sklopih:

Za šole


Kulturni dom Nova Gorica je član Art kino mreže Slovenije, ki združuje slovenske kinematografe ter prikazovalce kakovostnega in umetniškega filma
. Od 1. januarja 2014 pa je Kulturni dom Nova Gorica tudi član Europa Cinemas.

Vstopnice
Cena vstopnice za posamezno filmsko predstavo: 5 €
Znižana cena vstopnice za dijake in študente: 4 €spletni kino kratek

Spletni kino     

V času drugega zaprtja kinodvoran je bila v okviru Art kino mreže Slovenije zasnovana kar se da preprosta in varna (glede plačila in uporabe) spletna platforma za legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Program bo pripravljen tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Vsi izbrani filmi so podnaslovljeni, izbrani filmi za otroke pa sinhronizirani v slovenščino.

Filmski program je dostopen preko povezave pri vsakem najavljenem filmu v koledarju in si ga je mogoče ogledati na osebnem ali prenosnem računalniku, tablici, pametnem telefonu in televizorju. Spletna platforma je postavljena na sistemu za pretakanje filmov Screenplus (Shift72), ki ga uporabljajo tudi nekateri najpomembnejši filmski festivali (Cannes, Toronto, Sundance) in številni kinematografi po vsem svetu.

Ponudba spletnega kina se bo še razvijala in dopolnjevala, saj bomo z njo v času, ko bo ponovno mogoč obisk kina, omogočali dostop do filmskega programa vsem tistim, ki nas zaradi katerega koli razloga ne bodo mogli obiskati.

Cena vstopnic in paketov je za vse enotna: 6,5 €

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy