SAXGO19 DELAVNICA KLASIČNEGA SAKSOFONA

SAXGO19 1354 479

DELAVNICA KLASIČNEGA SAKSOFONA

Mentorja:
Jan Gričar (SI) 
in Nicolas Arsenijevic (FR/SRB)

Glasbena šola Nova Gorica
25.—27. junij 2019

Kotizacija na osebo: 90 € (solisti), 50 € (komorne zasedbe)

prijavnica klas slo

Letošnja tridnevna delavnica klasičnega saksofona bo potekala pod mentorstvom dveh predstavnikov mlajše generacije saksofonistov - Jana Gričarja (SI) in Nicolasa Arsenijevica (FRA/SRB). Tečaj bo razdeljen na dve področji - delo s posamezniki in delo z že formiranimi komornimi skupinami. Posamezne individualne ure bodo imele poudarek na izpopolnjevanju tona, tehnike, intonacije, interpretacije ter razumevanja glasbenega teksta. Pri lekcijah komorne igre bo poudarek na skupni igri, upoštevanju stilskih zakonitosti ter reševanju specifičnih ritmičnih, agogičnih in tonskih problemov. Delavnica je namenjena udeležencem vseh starosti, ki se bodo lahko predstavili na zaključnem koncertu z naslovom - ALL TOGETHER NOW.

Program dela:

  • individualne lekcije z izbranimi profesorji,
  • delo v komornih skupinah in orkestru,
  • priprava in študij skladb s korepetitorjem,
  • spremljanje koncertov v okviru festivala SAXGO19.


Za ceno 90 € je udeleženec solist upravičen do:

  • dveh lekcij (2 x 45 min) z izbranim mentorjem oz. obema po eno lekcijo,
  • 30 minutne vaje s korepetitorico ob spremljavi klavirja in
  • dela v komornih skupinah oz. ansamblu. 


Za ceno 50 € na člana komorne skupine pa je skupina upravičena do:

  • dveh lekcij (2 x 45 min) z izbranim mentorjem oz. obema po eno lekcijo.

- - -

Jan Gricar 1 spJan Gričar (1992) spada med mlajšo generacijo uspešnih slovenskih glasbenikov. Z odliko je končal študij na Akademiji za glasbo v razredih profesorjev Matjaža Drevenška in Mihe Rogina. Svojo glasbeno pot je nadaljeval v Franciji, kjer se je izobraževal na Regionalnem konservatoriju v Versaillesu pri profesorju Vincentu Davidu in uspešno zaključil magistrski študij na prestižnem glasbenem konservatoriju v Parizu v razredu profesorja saksofona Clauda Delangla. Prav tako je opravil tudi dodiplomski študij komorne igre pri profesorju Laszlu Hadadyju. Redno nastopa na številnih glasbenih odrih po Sloveniji, Evropi in na Japonskem. Kot solist je nastopil z Dunajskimi simfoniki, Simfoničnim orkestrom Slovaškega radia, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Orkestrom Slovenske filharmonije. V svoji dosedanji karieri je sodeloval z Ensemble Intercontemporain in priznanimi dirgentskimi imeni kot so En Shao, Matthias Pintscher, Anton Nanut in Marko Letonja. Gričar je prvonagrajenec številnih državnih in mednarodnih tekmovanj – TEMSIG, Marco Fiorindo, SVIREL, Mednarodno tekmovanje Nova Gorica itn. Za izjemne uspehe na glasbenem področju je prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Prešernovo nagrado in Svečano listino za najboljše študijske dosežke Univerze v Ljubljani. Bil je večletni prejemnik Zoisove štipendije in štipendist Ministrstva za kulturo. Kot pedagog deluje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer poučuje saksofon in komorno igro.
www.jangricar.com

NA web2Nicolas Arsenijevic je eden najbolj nadarjenih saksofonistov svoje generacije. Leta 2016 je diplomiral na glasbenem konservatoriju v Parizu (CNSM) v razredu profesorja Claudea Delanglea. Več let se je posvečal sodobni glasbi, tako izvirnim kompozicijam kot priredbam, tradicionalni glasbi in celo glasbenemu gledališču. Prejel je številne nagrade na mnogih mednarodnih tekmovanjih, kot so Evropsko tekmovanje mladih saksofonov Gap (Francija, 2008), mednarodno tekmovanje saksofonistov v Novi Gorici (Slovenija, 2011), mednarodno tekmovanje Chieri (Italija, 2011), tekmovanje Akademije v Flaineuju (Francija, 2012), mednarodno tekmovanje Sax Fest (Andora, 2015) in prestižno mednarodno tekmovanje Adolphe Sax (Dinant, Belgija, 2014). Redno nastopa v Parizu (Musée Jacquemard-André, Salle Cortot, Théâtre du Châtelet) in po vsej Evropi (Nizozemska, Škotska, Slovenija, Italija, Srbija in Črna gora). Poleg tega na gostovanjih poučuje na številnih mojstrskih tečajih v omenjenih državah. Arsenijevic  je član več komornih zasedb (Quatuor Laloy, Saxback Ensemble, Kosmopolitevitch Orkestar in Oct'opus Ensemble). Njegovo sodelovanje z mladimi skladatelji na inštitutu IRCAM (Inštitut za raziskovanje in koordinacijo akustike in glasbe) in konservatoriju CNSMDP (glasbeni konservatorij v Parizu) je pripeljalo do glasbenih novitet, kot je »Four Bodies in Search of an Author«, ki je nastala v Parizu leta 2014. Nicolas Arsenijevic je Selmerjev glasbeni ambasador in laureat Fundacije Cziffra od leta 2013..
www.nicolas-arsenijevic.fr 

POZOR: Prijava je veljavna le ob polnem plačilu kotizacije.

Način plačila:
na podračun Kulturnega doma Nova Gorica
SI56 0128 4603 0358 603 pri UJP, urad Postojna
SWIFT: BSLJSI2X, referenca SI99

Bivanje: 
Za nočitev in prehrano udeleženci srečanja poskrbijo sami. Preberi več...

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy