2021

Skok v Goriško poletje z glasbo in filmom!

Big image alt

Poletje tudi letos prinaša v središče Nove Gorice niz dogodkov, ki bodo na različnih prizoriščih vsak dan do konca avgusta bogatili poletne večere. Mestna občina Nova Gorica tudi letos ostaja v vlogi koordinatorja programa, ki ga na njeno povabilo oblikujejo domači javni zavodi in različne lokalne nevladne organizacije s področja kulture in turizma. Med javnimi zavodi, ki prispevajo največ programa, so Kulturni dom Nova Gorica, Goriški muzej, Masovna - Zavod neinstitucionalne kulture in Slovensko narodno gledališče Nova Gorica. Obiskovalci Goriškega poletja si bodo lahko ogledali glasbene, gledališke in plesne predstave ter se udeležili literarnih dogodkov, predavanj in pogovorov. V Kulturnem domu Nova Gorica se Goriškemu poletju pridružujemo s tremi sklopi poletnih prireditev: 25. junija bomo zagnali SAXGO21, festival z najdaljšo tradicijo v mestu, ki bo 2. julija štafeto dogajanja predal našemu poletnemu ciklu Glasbeni kolaž, že deveto leto doslej pa bo na Ploščadi Silvana Furlana v soorganizaciji s Kinoateljejem oživelo platno Letnega kina Silvana Furlana.



V želji po bogatem in razgibanem poletnem dogajanju so na MONG-u, kljub epidemiji koronavirusa, ki je prizadela tudi letošnji proračun novogoriške mestne občine, k sodelovanju znova povabili različne lokalne kulturne ustvarjalce in izvajalce, javne zavode in nevladne organizacije. v Kulturnem domu Nova Gorica se poletnim prireditvam pridružujemo s tremi sklopi dogodkov:

  • 25. junija bomo pričeli s 24. mednarodnim srečanjem saksofonistov v Novi Gorici SAXGO21, ki poleg Poletne šole saksofona z delavnico klasičnega in jazz saksofona ter mojstrskim tečajem kompozicije in  improvizacije s Stevom Lehmanom, ponuja tudi sedemdnevi festival SAXGO21, ki je hkrati tudi festival z najdaljšo tradicijo v mestu.

  • 2. julija bomo na Ploščadi Silvana Furlana pričeli s koncerti našega poletnega cikla Glasbeni kolaž, ki ga bomo z nastopom primorske zasedbe Avtomobili (slednji je nastal v sodelovanju z Goriškim muzejem in SNG Nova Gorica) zaključili v amfiteatru Gradu Kromberk v soboto, 10. julija

  • kot zadnji pa bo 30 .julija v soorganizaciji s Kinoateljejem že devetič zapored na Ploščadi Silvana Furlana zablestelo filmsko platno Letnega kina Silvana Furlana.

V primeru slabega vremena bodo vsi dogodki v naši organizaciji izpeljani v dvoranah Kulturnega doma Nova Gorica. Na večino dogodkov bo vstop prost. Tudi letošnji program bodo v obliki knjižice na dom prejela vsa gospodinjstva v novogoriški mestni občini, možno jo bo dobiti tudi na prizoriščih posamičnih dogodkov.

Program poletnih prireditev bo ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje možnosti širjenja okužbe z virusom Covid-19 izpeljan na zunanjih prizoriščih, kjer bo zagotovljena ustrezna razdalja med sedeži, prav tako bo na vseh prireditvah prisotna tudi varnostna služba. Vse novosti, povezane z ukrepi glede koronavirusa, in spremembe programa bodo objavljene na spletni strani www.dogodki-novagorica.si ter facebook profilu Dogodki Nova Gorica

MONG z napisom MALI

GO 2025 color 325x80

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy