KOLEDAR DOGODKOV

SANELA JAHIĆ: I AM SPENDING MY CAPITAL, multimedijska razstava

Pričetek:
Zaključek:

Mestna galerija Nova Gorica

Sanela Jahic1

Sanela Jahić je slikarka, ki skozi svojo umetnostno prakso želi preseči dvodimenzionalnost slike. Družbo in posameznika v njej problematizira skozi tehnološka orodja. V Mestni galeriji Nova Gorica bo razstavljala kot nagrajenka mednarodnega festivala Pixxelpoint 2011 in se predstavila s svojimi najnovejšimi deli.


Na odprtju razstave v petek, 10. januarja 2014, ob 19. uri, bosta umetnico in njeno delo predstavili likovni kritičarki dr. Petja Grafenauer in Urška Jurman.


O avtorici:

SANELA JAHIĆ (1980, Kranj) je leta 2008 končala študij slikarstva na ALUO v Ljubljani z diplomskim delom Socialni subjekt v kinetičnem objektu. Svoja dela je predstavila na razstavah doma in v tujini, nazadnje mdr. z razstavo Art of Engineering v Tehničnem muzeju v Berlinu, v ARTPLAY centru v Moskvi na Qui Vive? 2. Moskovski mednarodni Bienale za mlado umetnost - Glob(E)Scape (2010) in v STUDIU VIBA FILM v Ljubljani na razstavi Arzenal Depo 2K9 (Sodobna raziskovalna umetnost 80 let po Delaku). Za svoje ustvarjanje je leta 2003 prejela Študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo, grafiko in video produkcijo, leta 2006 mednarodno priznanje na 7. Bienalu slovenske grafike v Novem mestu in v letu 2010 tretjo nagrado Art of Engineering v Berlinu. V letu 2010 je kot štipendistka Ministrstva za kulturo Republike Slovenije končala podiplomski študij mednarodne smeri ''Umetnost v javnem prostoru in nove umetniške strategije'' na Bauhaus Univerzi v Weimarju. Živi in dela v Nemčiji, Sloveniji in Bosni.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy