KOLEDAR DOGODKOV

MARKO HATLAK & KAPOBANDA Z VLATKOM STEFANOVSKIM

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Kapo 09

...

Skupina Kapobanda je živahna etno zasedba, v kateri muzicirajo odlični glasbeniki Marko Hatlak, Goran Bojčevski, Miha Meglič in Rok Hozjan. Večinoma prekaljeni v Terrafolku in tudi uveljavljeni solisti, ti štirje glasbeniki navdušujejo s prepletom različnih glasbenih slogov, od balkanske in klasične glasbe do klezmerja in tanga.
Člani zasedbe Kapobanda ustvarjajo nepredvidljivo čustveno atmosfero balkanskih napevov. Preizkušajo hitrost svojih prstov ter meje svojih instrumentov skozi preplet solističnih melodij. Poslušalci nikakor ne ostanejo ravnodušni ob zvokih harmonike in glasu, klarineta, kitare in kontrabasa. Sveža etno zasedba Kapobanda si z vrhunskim ustvarjalnim zagonom dovoljuje spajanja različnih glasbenih področij in na humoren način poslušalcu ponudi nepozabno glasbeno doživetje.


stefanovski foto01Poseben gost večera bo Vlatko Stefanovski, vrhunski kitarist svetovnega slovesa, ki blesti s samosvojo tehniko igranja kitare. Kot ustanovni član legendarne makedonske zasedbe Leb i sol je z izvirno mešanico rocka in tradicionalnih makedonskih ritmov oral ledino na tedanji jugoslovanski glasbeni sceni. Uspešna je tudi njegova solistična pot, ki jo zaznamujejo številna sodelovanja s svetovno znanimi kitaristi, kot so Allan Holdsworth, John McLaughlin, Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Jan Akkerman in številni drugi. V zadnjem času piše tudi glasbo za film, gledališče in balet.

Cena vstopnice v predprodaji: 18 EUR (do 5. decembra), nato 22 EUR

http://youtu.be/yzue1wiynKQ

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy