KOLEDAR DOGODKOV

AVTOMOBILI - koncert bo v Mali dvorani!

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

6.avtomobili 2012 splet


Avtomobili

Predstavitev novega albuma z naslovom »Daleč«

Legendarni Avtomobili bodo predstavili svoj novi, dolgo pričakovani album z naslovom Daleč. Pravkar je izšel tudi istoimenski single (Daleč), ki je napovedal izid albuma. Ustvarjalni navdih, ki skupino vodi že več kot 30 let, še vedno spremlja tudi njihove najnovejše skladbe. Fantje so ponovno ustvarili magični preplet edinstvene rock glasbe in besedil, ki vedno dajo misliti!

Skozi leta so Avtomobili vsekakor obdržali svoj edinstveni melanholični zvok in ogromni glasbeni potencial. Novogoriška skupina aktivno deluje že več kot 30 let in velja za eno od najbolj kultnih glasbenih skupin v Sloveniji. Vso ustvarjalno energijo so v zadnjih letih usmerili v nastajanje nove plošče, ki je prav gotovo nekaj posebnega. Izid je bil predviden že to pomlad, a je bil prestavljen na zgodnjo jesen, da bo še boljša in še bolj nestrpno pričakovana. Zadnji album Pozna pomlad je izšel leta 2012, zato fantje že nestrpno in navdušeno čakajo, da bodo oboževalcem lahko odigrali nove skladbe z albuma Daleč. Z nove plošče so doslej predstavili že 2 sveža singla. Zimsko obarvani Stopinje v snegu o želji, da se naša dejanja in življenja ne bi stopila kot stopinje v snegu in da bi za sabo puščali pozitivne sledi, je izšel že v začetku leta. Lahkotnejši Reka pa je po radijskih lestvicah plezal v zgodnjem poletju. Skladba nam sporoča, da za vse sladkosti, čudeže in veselja, ki nam jih življenje ponuja, ne potrebujemo velikih in globokih resnic. Dovolj je, da odpremo oči, globoko vdihnemo in vso čarobnost sveta bomo prepoznali tudi v hrupu na avtobusni postaji. Oba singla nedvomno dokazujeta, da od Avtomobilov vedno lahko pričakujemo za njih značilna, prijetna in obenem melanholična besedila, ki vedno vsebujejo tudi globji pomen. 

Predprodaja vstopnic do 5. 10. 2016: cena 12 € in znižana cena 10 € za imetnike Glasbenega abonmaja, dijake, študente, upokojence in brezposelne.
Na dan koncerta znaša cena vstopnice 17 €.
Nakup je možen na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica v času uradnih ur ali preko spleta.

ZARADI PRENOSA KONCERTA V MALO DVORANO SEDEŽNI RED NE VELJA. 

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy