KOLEDAR DOGODKOV

SIMFONIČNI ORKESTER AKADEMIJE ZA GLASBO UNIVERZE V LJUBLJANI

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

AG

...

Mathew Coorey, dirigent
Izak Hudnik, violončelo

Simfonični orkester Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani združuje najboljše mlade glasbenike, ki se šolajo pri nas. Orkester zaznamuje mladostna energija in zanos, ki sta na elitnem mednarodnem festivalu Young Euro Classic v dvorani Koncertne hiše v Berlinu nemške glasbene kritike tako navdušila, da so ga uvrstili med najboljše evropske mlade simfonične orkestre. Na tokratnem koncertu bo naše glasbenike prvič vodil avstralski dirigent Mathew Coorey, ki je od leta 2003 zvezda britanskih koncertnih odrov. Svojo kariero je začel v Kraljevem filharmoničnem orkestru iz Liverpoola, kasneje pa je dirigiral vsem največjim orkestrom iz angleškega govornega področja, kot so Orkester Filharmonija, Londonski filharmonični orkester, Melbournski simfonični orkester in Simfonični orkester iz Seattla.

Kot solist bo nastopil violončelist Izak Hudnik. Pri osemnjastih letih je začel študirati na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Milošu Mlejniku ter na Univezi za glasbo na Dunaju pri prof. Reinhardu Latzku. V svoji karieri je nastopil s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija ter zmagal na številnih tekmovanjih, na zadnjem nacionalnem tekmovanju TEMSIG pa je dosegel najvišje možno število (100) točk.

Nastopil bo s koncertom za violončelo in orkester Camilla Saint-Saënsa, ki ga bo v drugem delu dopolnila skladateljeva zadnja simfonija, imenovana tudi orgelska. Gre za vrh Saint-Saënsovega ustvarjanja, saj je sam skladatelj izjavil, da je v simfonijo vložil vse svoje sposobnosti in bo to delo težko presegel.

Ne zamudite izrednega koncertnega dogodka prihajajoče generacije.

Program

Aleksander Čonč: Pantheon – Part I (noviteta)
                             Mentor red. prof. Jani Golob
Camille Saint-Saëns: Koncert za violončelo in orkester št. 1 v a-molu, op. 33  
Camille Saint-Saëns: Simfonija št. 3 v c-molu, op. 78, »Orgelska«

 Vstopnina: 14 €, 10 €

Za abonente Glasbenega abonmaja in Grajskih harmonij je vstop brezplačen.
Vstopnice lahko prevzamejo na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica v času uradnih ur.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy