2017

Renato Chicco & Jaka Kopač kvintet: Remembering Mulgrew Miller

Ploščad za občinsko stavbo v Novi Gorici

SAX2017 mulgrew miller 2007

Kvintet Jake Kopača se s tokratno evropsko turnejo poklanja enemu najpomembnejših jazz pianistov in skladateljev, Mulgrewu Millerju (1955-2013). Mojster je s svojo sofisticirano postbopovsko držo navdihnil ta mednarodni sestav in nastal je izostren hommage. 

- - -

SAX2017 jaka kopac

Jaka Kopač velja za enega najboljših slovenskih jazz saksofonistov. Leta 2009 je zaključil magistrski studi iz jazz saksofona na priznani Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. V času šolanja je izdal svoj prvenec z naslovom Almost There, na katerem je predstavil svoje kom- pozicije. Do sedaj je Jaka Kopač sodeloval pri različnih evropskih in svetovnih projektih, kot so European Movement Jazz Orcestra, European Jazz Orcestra, New School Jazz Orcestra in Umo Big band ter z glasbeniki, kot so Jonathan Blake, Jimmy Owens, Doug Hammond, Danny Grissett, Vincente Archer, Benito Gonzales, Duško Gojkovićc, Boško Petrovič, George Garzone and Lennie Pickett.

- - -

SAX2017 RENATO CHICCO foto Barbara RigonPianist in organist Renato Chicco (1962) je študiral na Univerzi za glasbo v Gradcu in na Berklee College of Music v Bostonu (ZDA). Med bivanjem v New Yorku (ZDA) je bil član Lionel Hampton Orchestra ter pianist in glasbeni direktor pri Jon Hendricks & Company. Aktiven na newyorški glasbeni sceni je poleg nastopov v klubih kot so Blue Note, Birdland in Village Gate sodeloval v radijskih in televizijskih šovih z Lionelom Hamptonom in Jonom Hendricksom ter nastopal na festivalih in drugih klubih po ZDA, Evropi, Aziji in Južni Ameriki. Med njegovimi številnimi projekti je Renato posnel dva CD-ja njegovih jazzovskih priredb slovenskih ljudskih skladb, kot pianist se pojavlja na več kot petdesetih ploščah. Aktualno je profesor za jazz imrpovizacijo na graški Univerzi za glasbo, vzporedno še vedno nastopa širom sveta.

http://youtu.be/N9LjngnRg2A

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy