2017

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Foto: Darja Stravs Tisu

. . .

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Miran Kolbl, violina

Aleksandar Milošev, viola

Borut Smrekar, dirigent

. . .

Uvodni koncert Glasbenega abonmaja bo tudi tokrat prav posebno doživetje, saj se z njim v Kulturnem domu Nova Gorica skupaj s festivalom Kogojevi dnevi poklanjamo enemu najvidnejših slovenskih glasbenih poustvarjalcev Antonu Nanutu.

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Anton Nanut crop mMaestro Anton Nanut je bil eden najbolj znanih, najuspešnejših in tudi na tujih koncertnih odrih stalno navzočih slovenskih glasbenikov. Vseskozi se je trudil za razvoj in promocijo izvirne slovenske glasbe ter krstil nepregledno število novih del. Poklicna pot ga je vodila kot gostujočega dirigenta med številne orkestre, zlasti po Evropi. Njegove muzikalno polne interpretacije in bogato sodelovanje z orkestri in solisti svetovnega slovesa so bile rezultat jasne zavesti o poslanstvu klasičnega glasbenega repertoarja, tako svetovne kot slovenske glasbene zapuščine. Da je sodil v sam svetovni vrh dirigentov, potrjujejo tudi številne nagrade, med njimi Prešernova nagrada za življenjsko delo.

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Smrekar Borut crop m3Orkester Slovenske filharmonije, ki bo na uvodnem koncertu nastopil pod taktirko nekdanjega Nanutovega študenta Boruta Smrekarja, je maestro vodil med letoma 1975 in 1980. Ker je med tem časom za interpretacijo Beethovnovih simfonij prejel nagrado Prešernovega sklada, izbor koncertnega programa ne preseneča.



- - -

Program:

P. Mihelčič (1937):
Svetloba dneva
Žarek
Melodija
Dan

W. A. Mozart (1756–1791):
Sinfonia concertante v Es-duru, K. 364 (320d)
Allegro maestoso
Andante
Presto

* * *

L. van Beethoven (1770–1827):
Simfonija št. 7 v A-duru, op. 92
Poco sostenuto – Vivace
Allegretto
Presto
Allegro con brio

* * *

Koncertni list

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy