2017

GLASOVI POKRAJINE JUNAN, gostovanje glasbenikov s Kitajske

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Kitajci 3051 splet

...

Junan je kitajska provinca znana po zelo visoki etnični raznolikosti, saj v njej živi kar 25 etničnih skupin. Glasbena zasedba “Glasovi pokrajine Junan” (“The Voice of Yunnan”) je bila ustanovljena na pobudo slavne kitajske sopranistke Jin Xiaofeng in je sestavljena iz množice različnih umetnikov, pripadnikov različnih nacionalnih etničnih manjšin, ki ohranjajo staro glasbeno ter kulturno dediščino pokrajine. Njihov dirigent je znan kitajski skladatelj Zou Hang. Med sodelujočimi so tudi priznana imena tradicionalne kitajske glasbe: Yue Muguo, Gen Xiaoer, JinXiaobai, Gao Hongzhang, Ge Sangdunzhu, ...

Z namenom, da bi čim bolje in obširneje prikazali njihovo tradicionalno ljudsko glasbo in bogato kulturno dediščino, so se ustanovitelji zasedbe “Glasovi pokrajine Junan” večkrat podali med posamezne etnične skupnosti ter zbirali stare ljudske pesmi in gradiva. Na koncertu bodo prikazani tudi nekateri reprezentativni načini izvedbe, ki so značilni za ljudske umetnosti Junana, kot na primer pavji ples, ples leve noge, praznik plesa in plesi manjšine Wa.

Kitajci 3367 splet

14

Etno plesno-glasbeni spektakel v barvitih narodnih nošah s pristnimi tradicionalnimi napevi in zvenečimi ritmi popelje gledalce v občudovanje bogate kulturne dediščine in veličastnih naravnih lepot hribovite pokrajine Junan, pa tudi harmonije med ljudmi in naravo.

Vstopnina: 14 €, 10 €

Koncert je nastal v sodelovanju z Veleposlaništvom Ljudske republike Kitajske. Z njim bomo praznovali vstop v kitajsko novo leto.

Logo ambasada

AIrI 01

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy